Na fotografijama se vidi da se na ogradi stadiona, pored brojnih oduzetih zastava, našao i naopačke okačeni dres Jelovca, što je u navijačkim krugovima znak nepoštovanja.

Povodom ovog incidenta oglasili su se navijači atinskog kluba.

- Naš grb je naša duša. Spaljivanje svetih stvari je na ovaj ili onaj način sramota za svakoga ko to pokuša i taj nema veze sa sportskom kulturom. Ovaj sramotni čin usmeren je protiv tradicije, dresa vrednosti i ideala vizantijskog A.E.K. - stoji u saopštenju navijača tima iz Atine.

Prema svedočenju prisutnih, među spaljenim stvarima je i dres Jelovca.

 

 

- Krađa i paljenje (prema žalbama naših navijača) dresa našeg preminulog sportiste, našeg pokojnog brata Stevana, međutim, prelazi sve granice i ne možemo a da ne iskažemo bes i ogorčenje. Sigurni smo da se i PAOK ne slaže sa takvom praksom, koja nije u skladu sa istorijom kluba - zaključuje se u saopštenju.

Podsetimo, Jelovac je preminuo u decembru 2021. godine nakon moždanog udara koji je doživeo na treningu AEK-a.

 

 

U karijeri je igrao za Megu, Crvenu zvezdu, Antaliju, Kazertu, Lijetuvos Ritas, Saragosu, Nižnji, Bamberg, Gazijantep, a u AEK je stigao iz Japana.

Foto: N. Paraušić

 

Bio je reprezentativac Srbije, za koju je debitovao kada je imao 28 godina i pomogao nacionalnom timu da se plasira na Svetsko prvenstvo 2019. godine.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

(B92)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".