Nataša DŽonston (28), profesionalna šetačica pasa iz Velike Britanije, šetala je osam pasa kada su je početkom januara napali i rastrgli u engleskom gradu Keterhamu. Proglašena je mrtvom na licu mesta, pišu britanski mediji.

Nesrećna devojka preminula je od “višestrukih dubokih rana zadobijenih od ujeda pasa u predelu vrata” i povreda vena na vratu, saopšteno je na sudu u Sariju.

Obdukcijom je utvrđeno da je žena iskrvarila nasmrt jer joj je bila pokidana leva jugularna vena, glavni venski krvni sud gornje polovine tela, koji dovodi vensku krv bogatu ugljen-dioksidom iz glave, vrata, gornjih ekstremiteta i organa grudnog koša u desnu pretkomoru srca.

 

 

Osam pasa koje je šetala je zadržano na forenzičkim testovima, a policija kaže da nijedan ne pripada nekoj od zabranjenih rasa u Velikoj Britaniji. Kako se navodi, jedan od pasa je i ženka Šiva, teška čak 70 kilograma. Ona pripada retkoj nemačkoj rasi leonberger, koja podseća na šarplaninca, ali se smatra mirnom i lojalnom, prenosi Metro.

Za sada nije poznato da li je Šiva napala Natašu, ali svedoci tvrde da su najmanje četiri psa kidisala.

Porodica i prijatelji kažu da je Nataša obožavala pse i da je imala veliko iskustvo sa njima.

– Ona definitivno nije bila nova u tom poslu, čak naprotiv. Oduvek ih je volela , a posebno je obožavala svoje pse i stalno pričala o njima. Izgledala je zaista presrećno što ima priliku da šeta pse u Londonu, stavljala je snimke pasa na svoj Snapchat. Zaista je ironičan način na koji je ubijena, neka je Bog blagoslovi – ispričala je jedna drugarica, koja je želela da ostane anonimna za Dejli mejl.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".