Policija Santa Fea je inače u toku jučerašnjeg dana održala konferenciju za novinare na kojoj je izvestila o novim detaljima o ubistvu Haline Hačins na setu filma "Rust". Radi se o prvoj takvoj konferenciji nakon tragičnog ubistva snimateljke.

Foto: Profimedia

 

 

Incident se dogodio u četvrtak poslepodne na snimanju filma "Rust" na ranču Bonanca Krik južno od grada Santa Fea. Glumac Alek Boldvin je tokom vežbanja izvlačenja pištolja pogodio i usmrtio direktorku fotografije Hačins te ranio reditelja DŽoela Souzu. Boldvinu je rečeno da je pištolj prazan i da nije opasan.

Okružni šerif Adam Mendoza i Meri Karmak-Altvajs, okružna tužiteljka Santa Fea, izneli su novinarima nove službene informacije o slučaju. Mendoza je rekao da su dva člana tima, pomoćnik reditelja i oružarka, rukovali vatrenim oružjem pre nego što je glumac Alek Boldvin ispalio smrtonosni hitac.

- Sve tri osobe su sarađivale u istrazi i dale su izjave - rekao je Mendoza.

- Na setu je zaplenjeno oko 500 komada municije - rekao je Mendoza i dodao kako će dokazi biti dostavljeni FBI-ju na dalju obradu.

 

 

Kazao je kako je za sada prerano komentarisati moguće optužbe.

Mendoza je takođe rekao “da su na setu pronađeni i drugi opasni meci” te da su verovatno pronašli čauru metka koji je pogodio Souzu.

Okružna tužiteljka naglasila je da je istraga o incidentu još uvek u toku, ali da je spremna “podići krivičnu prijavu” ako bude potrebno.

- Moram naglasiti da je potpuna i temeljna istraga ključna za nas. Sagledavamo činjenice i dokaze i povezujemo ih sa zakonom Novog Meksika - rekla je Karmak-Altvajs, napomenuvši da će se njena kancelarija “pobrinuti da se ova istraga održi prema najvišim standardima”.

Foto: Profimedia

 

 

Za sada niko nije uhapšen zbog ubistva Haline Hačins i nije podignuta nijedna optužnica, prenosi Bi-bi-si.

Šerif okruga Santa Fe danas je rekao da su vlasti pronašle olovno zrno ispaljeno iz oružja koje je glumac Alek Boldvin koristio na snimanju filma na kojem je poginula snimateljka.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".