Pismo je poslato u februaru 1916. godine, a nedavno je stiglo na adresu u ulici Hamlet u južnom Londonu, i to na veliko iznenađenje ljudi koji sada žive na toj adresi.

- Videli smo na pismu da je godina bila '16., ali smo mislili da je reč o 2016. godini, no onda smo uočili da je na markici bio kralj, a ne kraljica i shvatili smo da je reč o 1916. godini - rekao je Finlej Glen za Si En En.

Glen je rekao kako su pismo dobili prije dve godine, ali su ga tek nedavno otvorili kada ga je odneo u lokalno udruženje istoričara kako bi ga oni detaljno proučili. Na koverti se nalazi markica DŽordža V, a pismo je poslato tokom Prvog svetskog rata.

Foto: Profimedia

 

- Kada smo shvatili da je veoma staro, pomislili smo da je u redu da ga otvorimo - rekao je Glen i usput se izvinio ako je time prekršio zakon koji kaže da je zabranjeno otvarati poštu adresiranu na drugu osobu.

Pismo je, nažalost, dosta tužno. U njemu je navedena izvesna Kejti koja je bila supruga lokalnog preduzetnika Osvalda Marša. Napisala ga je Kristabel Menel, ćerki trgovca čajem Henrija Tjuka Menela dok je njena porodica bila na odmoru u Batu, na zapadu Engleske. U pismu stoji da se ona oseća užasno i da je bolesna.

Zašto pismo nikada nije stiglo na adresu, to će za sada ostati misterija. Iz pošte su rekli kako se ovakve stvari događaju vrlo retko i da ne znaju zašto je pismo toliko dugo putovalo.