Domaćin emisije "Sasvim prirodno" objavio je snimak iz emisije koja će se emitovati.

- Samo mali nagoveštaj premijere koja vas očekuje u nedelju - počeo je on, a potom otkrio saopštenje produkcije:

- Produkcija: Ova epizoda emisije Sasvim prirodno kao i svaka druga u poslednjih 20 godina nije finansirana iz budžeta Javnog Servisa. RTS za emisiju daje 3 minuta reklamnog prostora koje produkcija sama prodaje. Veliko hvala sponzorima koji popunjavaju taj reklamni prostor - napisao je on.

Podsetimo, predsednik Upravnog odbora Radio-televizije Srbije Branko Klanšček ispričao je kako RTS ima samo tri autorske emisije, a da su sve ostale proizvod produkcijskih kuća ljudi koji su zvanično zaposleni u Javnom servisu, a koji zatim prodaju svoje projekte RTS-u i na taj način uzimaju dodatni novac.

- Ako se izuzme informativni program, koji je zastupljen u emitovanju 40 odsto, postoje samo tri emisije koje proizvodi RTS. To su: Slagalica, Šarenica i RTS Ordinacija. Sve drugo, osim informativnog programa su spoljne produkcije. Recimo voditeljka kviza "Stigni me ako znaš" Kristina Radenković dobija 15.900 evra za 10 snimajućih dana. To je recimo jako zanimljivo jer se to snima na Košutnjaku, u našem studiju, naša je voditeljka, a mi imamo dogovor sa Filmingom da oni to rade, tako da je to potpuno nejasno - rekao je on.

BONUS VIDEO