Film koji posle 28 godina otkriva istinu o stradanju i proterivanju Srba iz Krajine za samo tri nedelje prikazivanja u bioskopskim salama širom Srbije pogledalo je 100.000 gledalaca.

- Oluja je i dalje najgledaniji film u domaćim bioskopima, takođe krenula je distribucija u Republici Srpskoj i sale su pune. Jako smo zadovoljni brojkama koje film pravi u ovom periodu. Posebnu satisfakciju predstavljaju brojni komentari ljudi na društvenim mrežama i generalno komentari koje mi kao ekipa dobijamo, a u kojima se "Oluja" svrstava u jedan od najboljih srpskih filmova - rekao je Vladan Anđelković iz produkcije "Omega".

Film obrađuje temu egzodusa srpskog stanovništva kad je iz Hrvatske proterano više od 200.000 Srba u operaciji "Oluja". Ova potresna ratna priča koja obrađuje dešavanja iz 1995. godine ispričana je iz ugla običnog čoveka Ilije, čiji je jedini cilj da zaštiti svoju porodicu i selo u kom je odrastao.

Foto: I.Marinković/ATA images/Printskrin Jurjub/Oluja.Official/

 

 

Film u režiji Miloša Radunovića je nastao po ideji Omega produkcije, a redovna bioskopska distribucija počela je 19. januara. Jednu od glavnih uloga igra Jovo Maksić, dok pored njega igraju i Zlatan Vidović, Davor Janjić, Marija Pikić, LJubiša Milišić, Maja Kolundžija, Novak Bilbija, Marko Baćović, Jelena Čović, Ivan Vujović, Milica Stanković i drugi.

Publiku očekuje i televizijska serija od 12 epizoda čije je emitovanje planirano za nekoliko meseci.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".