Aleksandar Knežević Knele ubijen je 1992. u noći između 28. i 29 oktobra, a prvi tekstovi o krvavom piru u hotelu "Hajat" u štampanim medijima su izašli 30. I to još uvek stidljivo i pomalo uplašeno – nije ih bilo na naslovnicama. Sutradan je vodeća tema sa prestoničkih ulica postala i jedna od najzastupljenijih u štampi.

Tog 30. oktobra "Večernje novosti" su na stranicama "Hronike" objavile samo kratku vest o tragičnom kraju momka sa Voždovca pod naslovom "Ubijen Knele":

"U jednom od apartmana hotela 'Hajat', juče po podne pronađen je mrtav Aleksandar Knežević-Knele, 22-godišnji Beograđanin.

Foto: Arhiv Borbe

 

 

Kako saznajemo, on je bio jedan od najtvrđih momaka u našem gradu i očigledno meta mnogih njegovih neprijatelja. Međutim, kako i pod kojim okolnostima je izvršeno ubistvo, za sada ostaje pokriveno velom tajne. 

Zanimljivo je da ubica nije ostavio nikakav trag sem, na zidu, krvlju ispisan, veliki broj '1'. Da li je to najava serije obračuna u beogradskom podzemlju, u kome je Knežević bio prva žrtva - pokazaće vreme.

Foto: Arhiv Borbe

 

 

Inače, mladi Aleksandar Knežević, zvani Knele, bio je na samom vrhu rejting-liste beogradskog podzemlja. Na vest o ovom ubistvu odmah su se njegovi najbliži 'saradnici' okupili oko hotela 'Hajat'. Preko sto najmodernijih 'mercedesa' uglavnom stranih registracija stiglo je, a iz njih su izlazili snažni momci u kratkim kožnim jaknama."

* Nportal.rs zbog vas daje novi život tekstovima iz najveće novinske arhive na ovim prostorima, štamparije Borbe, a ovaj članak je izašao u Večernjim novostima, 30.10.1992.*

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".