Iako je bio beskrajno duhovit i zabavan, Ćiro je katkad umeo da ispriča i pokoju tužnu, potresnu priču iz svog života, poput one o tome zašto ne pije alkohol.

Ćiro je prošle godine napisao na Fejsbuku da je u životu možda popio samo čašicu ili dve alkohola, a razlog je dosta tužan.

- U životu ne znam dal sam dvije čaše alkohola popio jer je moj otac Mato popio dovoljno za pet generacija. Imao sam utisak da kasno dolazeći maltretira mamu, pa kada je hteo da se počasti sa mnom za moj 17. rođendan, natočio nam je po rakiju, ja sam mu iz inata kazao da u životu neću popiti ni kap alkohola. Tako je i bilo - napisao je Ćiro u svojoj objavi.

Foto: N. Paraušić

 

Podsetimo, Blažević je preminuo nakon što se dugo borio sa zloćudnom bolešću, koja je, nažalost, metastazirala. Prvi put dijagnostifikovan mu je karcinom prostate 2011. godine, no Ćiro se izborio sa opakom bolešću. Godinu dana posle toga operisan je i zbog melanoma u početnoj fazi. U septembru 2019. teška bolest još jednom vratila, a, nažalost, ovoga puta Ćiro nije izašao kao pobednik.

NJegovo trenersko umeće, a pre svega harizma, osvajali su navijače i ljude u Hrvatskoj, ali i izvan nje.

Ćiro je u četvrtak trebalo da proslavi 88. rođendan. Blažević je službeno rođen 10. februara 1935. godine u Travniku, ali nekoliko je puta objasnio kako se njegov otac Mato malo više zadržao u kafiću pa ga je kod matičara upisao dan kasnije.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".