Pokojni pevač DŽej Ramadanovski je veliki deo detinjstva proveo u popravnom domu, međutim, nije bilo poznato da je upravo u toj ustanovi i nastao jedan od njegovih najvećih hitova „Nedelja“ uz koju je kasnije i ispraćen na večni počinak.

Pesma „Nedelja“ je autobiografska, objavljena je 1991. godine na albumu „Ko se s nama druži“, a pevač je jednom prilikom u medijima ispričao sve o njenom istorijatu i tužnoj prošlosti u kojoj je nastala.

Foto: D.Mišić/V.Danilov

 

 

-U to vreme, kad smo radili Futa i ja, falio nam je refren. Za refren pesme „Nedelja“ sam kriv ja, ispričao sam Marini Tucaković svoju priču iz popravnog doma. Kao klinac, kad sam bio dobar, davali su mi dozvolu da idem kući, a ukoliko nisam, ostajao sam u domu- rekao je on tada i dodao:

-Ta „Nedelja“ govori o meni samom, kada nisam dobio dozvolu da izađem, a Marina je za deset minuta napisala refren- govorio je iskreno pokojni pevač.Podsetimo, DŽej je preminuo 6. decembra 2020 godine, a svet je napustio baš u nedelju. NJegova želja je bila da bude ispraćen uz muziku, pa je dvadeset violina za poslednje zbogom na groblju zasviralo upravo pesmu „Nedelja“.

(Grand)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".