Glumica Branka Veselinović preminula je u 105. godini u Beogradu, a važila je za najstariju živu glumicu na svetu, potvrđeno je Tanjugu u glumičinom okruženju.  

Rodila se davne 1918. godine u Novom Bečeju, a tokom svoje karijere glumila je u više od 100 predstava u pozorištu, i više od 50 televizijskih serija i filmova.

Branka u intervjuu za "Gloriju" otkrila s kim je volela da pre i posle posla popije kafu, odnosno čašicu rakije.

Foto: Milena Anđela

 

 

- Sa Mirom Stupicom sam se najviše viđala i družila. Ona mi je bila kuma. Ali tu su bili i Miodrag Petrović Čkalja, Mija Aleksić... Moj Mlađa i ja smo sa svima imali dobar odnos. Ne postoji osoba s kojom sam bila posvađana. Volela sam da putujem sa Desankom Maksimović. Nešto sam i ja piskarala uz nju. Desanku sam mnogo uvažavala. Tome su me naučili moj otac, profesor i bibliotekar, i majka učiteljica. Vaspitavali su me da budem čovek koji će poštovati druge, da imam manire, rekla je ona tada.

Nije imala velikih želja. Samo je žela da proživi svaki trenutak koji joj je dat.

- Pišem, crtam, još sam vitalna. Držim mozak u funkciji. Nikada nije bio na otavi. Ne valja ako ga pustite da se odmara. I nemam nekih posebnih želja. Možda bih volela da sretnem i upoznam Novaka Đokovića. On mi je mnogo radosti donosio poslednjih godina, ali znao je i da mi iskida živce, rekla je Glumica nedavno za "Gloriju".

 

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".