Prema poslednjim informacijama stradalo je preko pet hiljada ljudi. Pored toga, povređeno je preko 15.000 ljudi, a strahuje se da ovo nisu konačne brojke.

Ujedinjene nacije saopštile su da je jučerašnji zemljotres jačine 7,8 stepeni Rihterove skale, koji je pogodio južnu Tursku, bio najsnažniji zemljotres u toj zemlji u više od 80 godina, prenosi Tanjug.

Turski mediji pišu da su pod ruševinama posle razornog zemljotresa u TUrskoj pronađena tela odbojkaškog bračnog para, Betul Čoban Čakir i Bedretina Čakira.

 

 

- Naša bol je velika... Sa dubokom tugom smo saznali za odlazak Betul Čoban Čakir , koja je potekla iz našeg tima i godinama na najbolji način predstavljala naš klub, i njenog supruga Bedretina Čakira, takođe odbojkaša. Želimo milost Božiju našoj sportistkinji i njemom suprugu, neka raj bude vaše mesto... - navodi se u objavi odbojkaškog kluba Merinos.

 

 

Kako se navodi, Betul je imala 27 godina i igrala je za ekipu Merinos, a njen suprug je bio dve godine stariji i igrao je za Halkbanku, piše turski Milijet.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".