Siniša Mihajlović nas je napustio krajem prošle godine nakon duge i teške bolesti, a klubovi u kojima je ostavio veliki trag srešće se u uvodnom meču nastavka sezone.

Zvezda je u prethodnim danima najavila meč, odnosno da će uz brojne aktivnosti crveno-beli iz Beograda i Novog Sada igrati u čast Mihe.

Utakmici Crvene zvezde i Vojvodine prisustvovaće i Sinišina porodica, a njegov sin Dušan podelio je na svom Instagram profilu sliku sa aerodroma Nikola Tesla u Beogradu. 

Foto: Instagram printskrin/dusanmiha88

 

Brat Dražen zajedno sa svojom porodicom, ali i sinovima Siniše Mihajlovića, Dušanom i Nikolasom, prisustvovaće ovom događaju uz veliki broj navijača crveno - belih.

Danas je objavljena i video najava za ovaj meč, a možete je pogledati u nastavku:

Ovim povodom oglasila se i Vojvodina koja je na društvenim mrežama podelila kako će izgledati dresovi sa likom Siniše Mihajlovića u kojima će "lale" istračati na teren stadiona Rajko Mitić. Pored toga, iz Vojvodine najavljuju i humanitarnu akciju u kojoj će se prodavati upravo ovi dresovi kako bi se pomoglo sedmogodišnjem dečaku obelolom od leukemije.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FK Vojvodina (@fk_vojvodina)

 

- Na utakmici protiv Crvene zvezde, Voša će nastupiti u dresovima sa likom Siniše Mihajlovića, legendarnog člana druge šampionske generacije "stare dame". Time ćemo i na ovaj način odati počast našem velikanu i proslavljenom reprezentativcu, a posle meča, ovi dresovi će ići na aukciju, pri čemu će sav prihod od prodaje biti usmeren za lečenje malog Miloša Ćelapa iz Novog Sada, sedmogodišnjeg dečaka koji boluje od leukemije i kome je što pre neophodna transplantacija koštane srži - navodi se u saopštenju Vojvodine. 

Rođen 20. februara 1969. u Vukovaru, Siniša Mihajlović je fudbalsku karijeru počeo kao levo krilo, da bi prelaskom u Italiju bio prekomandovan u odbranu, gde je igrao do kraja igračke karijere.

Prvo je nastupao za Borovo, potom za Vojvodinu, a od 1990. do 1992. za Crvenu zvezdu, s kojom je osvojio Kup šampiona i Interkontinentalni kup. Prešao je potom u Seriju A, gde je nosio dresove Rome, Sampdorije, Lacija i Intera.

Foto: FK Crvena Zvezda

 

Foto: Profimedia

 

Za reprezentaciju Jugoslavije Mihajlović je odigrao 63 utakmice i postigao 10 golova, a učestvovao je i na Svetskom prvenstvu 1998. i Evropskom prvenstvu 2000.

Posle završetka igračke karijere radio je kao pomoćni trener u Interu do 2008. i u tom periodu osvojio još dve titule prvaka kao i jedan trofej superkupa Italije. Pored Intera je bio i trener Katanije, Fjorentine, fudbalske reprezentacije Srbije, Sampdorije, Milana, Torina i Sportinga iz Lisabona, a u Bolonji je bio dvaput. Posednji put od 2019, tačno deset godina nakon što je prvi put napustio taj klub.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".