U ovoj zemlji još uvek traje prelazni rok, ali malo je realno da će neko uspeti da nadmaši ovaj transfer. 

Portugalski fudbalski klub Oliveirense, koji igra u drugoj ligi, doveo je legendarnog Kazujošija Mijuru na šestomesečnu pozajmicu iz Jokohame.

Ovo ne bi bilo čudno da Mijura nema skoro 55 godina i da nije najstariji aktivni profesionalni fudbaler na svetu. Ovaj Japanac rođen je 26. februara 1967 godine, profesionalnu karijeru počeo je 1986, a do sada je odigrao 37 sezona.

 

 

Mijuru se jednako dobro služi obema nogama, a igra na poziciji ofanzivnog veznog fudbalera ili navijača. Prema specijalizovanom fudbalskom sajtu Transfermarket njegova tržišna vrednost je oko 100 hiljada evra.

 

 

Interesantno, Mijura je debitovao za reprezentaciju Japana sada već davne 1990. godine. Poslednju utakmicu za nacionalni tim odigrao je u decembru 2000. godine. Za to vreme odigrao je 89 utakmica i postigao 55 golova.

 

 

Proglašen je za najboljeg igrača Azije 1993. godine, a pored toga dva puta je bio i najbolji igrač Japana - 1992. i 1993. godine. Takođe, tri puta je bio najbolji strelac japanske lige, a osvajač je i brojnih timskih trofeja. 

Foto: Profimedia

 

Osim Japana, Mijura je igrao i u Santosu, Palmeirasu, Đenovi, Dinamu iz Zagreba i Sidneju. U japanskoj ligi nastupao je u Kavasakiju, Kjotu, Visel Kobeu i Jokahomi. 

Miruja je vlasnik nekoliko rekorda, među kojima su i titula najstarijeg profesionalnog fudbalera i najstarijeg strelca gola.

U Japanu izuzetno cene ovog fudbalera koji je poznat je i po nadimku Kralj Kazu ili samo Kazu.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".