Duel će se igrati na tvrdoj podlozi, a obe ekipe su oslabljene neigranjem najboljih igrača - Novaka Đokovića, sa jedne i Kaspera Ruda, sa druge strane.

Interesantno je da oba norveška tenisera u singl konkurenciji imaju balkanske korene, a Srbija je apsolutni favorit u ovom duelu jer je najbolje rangirani teniser Norveške Viktor Đurasović tek 362. igrač na ATP listi. 

Žrebom je odlučeno je da prvi meč igraju Miomir Kecmanović i Andreja Petrović, inače 1265. teniser sveta. Ovaj duel je na programu od 18 sati u Oslu, a potom sledi meč između Norvežanina Viktora Đurasovića i srpskog tenisera Lasla Đerea.

U subotu od 14 sati prvi na teren izlaze dublovi. Norvešku će predstavljati Đurasović i Herman Hejeral, dok će za Srbiju igrati Nikola Ćaćić i Filip Krajinović.

Potom će biti odigrana preostala dva meča u singlu, Đurasović - Kecmanović i Petrović - Đere.

- Stigli smo u nedelju i već smo odradili nekoliko dobrih treninga. Spremni smo, svi su dobro raspoloženi. Jedva čekam da krene meč, stvarno se nadam najboljem da ću uspeti dobro da odigram i odnesem nam poene koji su nam potrebni da bismo prošli dalje - rekao je Kecmanović.

Meč za plasman u grupnu fazu finalnog turnira svetske grupe Dejvis kupa između Norveške i Srbije igraće se u areni u Oslu.

Pobednici iz kvalifikacija će se pridružiti šampionima i vicešampionima 2022. kao i dvema reprezentacijama koje su dobile „vajld karte“.

Grupna faza finala Dejvis kupa održaće se u nedelji koja počinje 11. septembra.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".