Morison je juče saopštio da će nevakcinisanim igračima biti dozvoljeno da se takmiče na Grend slemu Australijan open, nakon dvonedeljnog karantina zbog kovid-19, pod uslovom da država Viktorija, koja je domaćin turnira u Melburnu, zatraži takvu dozvolu za njih.


Endrjuz je, međutim, poručio da njegova država neće podnositi takve zahteve, prenosi Rojters.

- Zbog svakog vakcinisanog stanovnika Viktorije koji je uradio pravu stvar, moja vlada neće podneti zahtev za izuzeće nijednog nevakcinisanog igrača - rekao je on novinarima.

Granice Australije su efektivno zatvorene 18 meseci zbog pandemije kovid-19, iako vlasti odobravaju izuzeća od putovanja za posebne slučajeve.

Viktorija je najteže pogođena država Australije, njen glavni grad Melburn je zaključan šest puta, a poslednji karantin je završen u petak, ali samo za potpuno imunizovane odrasle osobe.

Nevakcinisanim odraslim osobama i dalje je zabranjen pristup pabovima, restoranima, sportskim događajima i drugim javnim prostorima.

Profesionalni sportisti u Viktoriji su obavezni da se vakcinišu, a to se odnosi i na trenere, zvaničnike, medije i drugo osoblje koje je uključeno u elitna takmičenja.

Premijer Australije Morison izjavio je juče da nevakcinisani teniseri moraju da se podvrgnu obaveznom dvonedeljnom karantinu zbog pandemije korona virusa, ako žele da igraju na Grend slem turniru Australijan open.

- Ista pravila važe za sve, bez obzira da li je reč o pobedniku gren slema, premijeru, poslovnom putniku, studentu - ili bilo kome drugom - izjavio je Morison za Seven njuz.

Prvi teniser sveta Novak Đoković odbio je da otkrije da li je vakcinisan i poručio prošle nedelje da možda neće igrati na turniru, jer je situacija „takva kakva jeste".

(Tanjug)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".