Mlada glumica je prvi put pričala o ulozi koju je dobila u seriji "Pad", a koja je  rađena po motivima glumca Žarka Lauševića. Ona igra šminkerku Anu koja je bila u ljubavnoj vezi sa glavnim glumcem Ivanom Maslaćem. 

- Ana je izuzetno lojalna i postojana kao sunce i ostaje uz svog čoveka do samog kraja, bez obzira na sve. Ona je vrlo hrabra žena i drago mi je što sam imala priliku da odigram jednu takvu ulogu -započela je  Anđela Jovanović i naglasila da je u seriji prvi put sarađivala sa kolegom Milanom Marićem iako već godinu dana zajedno igraju predstavu "Hotel 88". 

Film i knjiga opisuju tračični događaj koji se odigrao 1993. godine i ne govori samo o fizičkom, duhovnom i moralnom padu likova, već celog društva koje je počelo da se raspada kao i država. Ono što se primećuje jeste da se nismo pomerili sa mesta od devedesetih godina prošlog veka koje su ispunjene sivilom. 

- Istorija nas je naučila da nas ona ničemu nije naučila. To je rečenica koju sam pročitala i koja je istinita. Sve je ciklično, sve se ponavlja i stalno mora da dođe do “ekspolozije” pa da se posle primirimo a tenzija smanji. Vremenom ona ponovo raste. Kontekst vremena u kome je rađena priča je zapravo odraz te situacije koja se desila. Poslednjih godina su se dogodile i korona i rat i toliko je akumuliralo nečega groznog i negativnog da je to eksplodiralo u nešto odvratno i rezultiralo krvoprolićem. Ne možemo da se zaštitimo od bolesti, dragi ljudi umiru... Nadam se da ćemo se posle ovoga primiriti. Serija postavlja pitanje na koje gledalac mora da da odgovor i da interpretira. Ja sam se strašno preispitivala dok sam gledala seriju.

Foto: V. Danilov

 

Glumica je dala sebi slobodu kreirajući Anin lik: 

- NJu sam čitala na prvoj godini fakulteta i bila sam u drugačijoj fazi svog života. Dok smo snimali seriju nisam želela ponovo da čitam knjigu. Htela sam sebi da dam slobodu i da lik koji tumačim kreiram onako kako ja to vidim.

Anđela je dodala da je Žarko bio upićen u snimanje serije: 

- Nisam. Znam samo da je gledao seriju i da je bio zadovoljan. On je bio uključen u proces rada na seriji i bio obavešten sve vreme oko svega što se dešava, jer je to ipak rađeno po motivima njegove knjige. Mislim da je ispoštovan maksimalno u svakom smislu ali nisam čula direktan komentar od njega.

(Blic)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".