Pre samo godinu i po dana za 300 evra mesečno u Beogradu je mogao da se iznajmi dobar stan. Danas za 500 evra teško da možete naći dobro uređen prostor, čak i na periferiji.

Početkom 2022. godine je došlo do velikog povećanja kirije zbog povećanja potražnje, a cene najma su skoro udvostručene. Mnogi su morali da se isele iz centra i odu na obode grada.

Danas podstanari teško mogu da dobiju stan za 300 evra, a ako uspeju da nađu, ti stanovi ne prelaze 50 kvadrata i često su u kući umesto u zgradi, a pojedini su od centra grada udaljeni i po sat vremena vožnje.

Foto: N. Skenderija

 

Zemun

U naselju Sava Kovačević, može se naći jednoiposoban stan od 45 kvadratnih metara. Po ceni od 300 evra mesečno se može naći namešten stan u kući, a ne u zgradi, izgrađen 2000. godine.

Ovaj stan ima dnevni boravak sa kuhinjom, spavaće sobe, kupatila i terase, a budućem stanaru je obezbeđeno i parking mesto.

Što se ostalih troškova tiče, depozit je isti kao i kirija, a mesečni troškovi su oko 12 hiljada dinara i uključuju struju, grejanje, kablovsku i internet pristup. U stanu ipak, kućnim ljubimcima nije dozvoljeno i minimalni zakup je šest meseci.

Foto: N. Fifić

 

Voždovac

Garsonjera veličine 35 kvadrata na visokom prizemlju izgrađena je 2005. godine. Stan je namešten, a kao i u prethodnom, nisu kućni ljubimci dobrodošli.

Ipak, pored depozita u visini jedne mesečne kirije, ostali troškovi su oko 70 evra, a minimalni zakup je šest meseci.

Foto: N. Skenderija

 

Banjica

Polunamešten stan na Banjici od 47 kvadrata je izgrađen pre 10 godina i sastoji se od polunameštene kuhinje i kupatila, a ostale dve prostorije su prazne. Ovaj stan ima i terasu.

Ostale informacije ne razliku se mnogo u odnosu na ostale stanove – depozit u visini jedne mesečne kirije, bez kućnih ljubimaca, minimalni zakup od godinu dana. Od mesečnih troškova navodi se infostan od 1.400 dinara, održavanje zgrade od 1.300, a struja i grejanje, na norveške radijatore, plaća se po potrošnji.

Foto: N. Skenderija

 

Karaburma

Nešto jeftiniji stan, od 230 evra, se nalazi na Karaburmi. U pitanju je jednosoban stan od 27 kvadrata. Nalazi se u zgradi sa video nadzorom. Budući podstanar u ovoj zgradi grejaće se na TA peć.

Foto: P. Milošević

 

Lion

Na Lionu, delu Zvezdare, u blizini Zvezdara Teatra, oglašena je garsonjera od 28 kvadrata. Cena mesečnog zakupa iznosi 280 evra. Međutim, grejanje je na klimu. Takođe, vlasniku je potrebno platiti depozit u visini jedne kirije.

Foto: Arhiva Novosti

 

Mali Mokri Lug

U Malom Mokrom Lugu naišli smo na jednoiposoban stan, površine 45 kvadrata. Cena se uklapa u okvir – 300 evra. Stan se nalazi u okviru kuće, vlasnik ističe da je renoviran, a grejanje je na struju,a pored TA peći, u stanu se nalazi I klima. I u ovom slučaju potreban je depozit, koji takođe iznosi 300 evra, ali je potrebno obezbediti I 150 evra za agencijsku proviziju.

Stan se sastoji od spavaće sobe, dnevnog boravka sa kuhinjom I trpezarijom, kupatila i predsoblja.

Struja se plaća po potrošnji, a vlasnik ističe da računi variraju od 1.500 do 3.000 dinara. Ostali računi, uključujući i kablovsku i internet, ulaze u cenu zakupa.

Foto: P. Milošević

 

Ledine

Za cenu do 300 evra može da se pronađe i stan na Ledinama. U pitanju je jednosoban stan od 34 kvadrata. Uz mesečnu rentu od 290 evra, režijski troškovi variraju od 1.200 do 4.000 dinara. Takođe, potrebno je platiti i depozit u visini kirije. Stan je namešten, a grejenje je na norveške radijatore.

Foto: N. Paraušić

 

Žarkovo

Kada je u pitanju Žarkovo, moguće je iznajmiti garsonjeru od 24 kvadrata, za mesečnu rentu od 250 evra.

Stan se nalazi na prizemlju, grejanje je na gas, a mesečne režije iznose oko 8.000 dinara.

(Kurir)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".