U okviru maksi procesa pod nazivom „Mising“, u kojem su rekonstruisani izvesni krvni delikti koji su karakterisali krajem osamdesetih godina prošlog veka okrutni sukob između klanova „Pino-Sena“ i „Perna-Prano“, izdat je nalog za hapšenje za Edgarda Greka od strane Apelacionog suda u Katanzaru 16. maja 2014. godine.

Greko je osuđen na doživotnu robiju aprila te godine zbog dvostrukog ubistva braće Stefana i Đuzepe Bartolomeo, 5. janura 1991. godine, pripadnika druge mafije koji su masakrirani udarcima metalnim polugama u jednoj ribarnici, a njihova tela nikada nisu pronađena, kao i za pokušaj ubistva E. M. u Kozenci 21. jula 1991. godine, u okviru rata među mafijama.

Edgardo Greko je radio slobodno kao majstor za pice, a uočen je u gradu Sent Etjen tokom istrage u koordinaciji Direkcije za antimafiju iz Katanzara i u saradnji sa operativnim jedinicama iz Katanzara i onima u Francuskoj uhapšen je jutros, 2. februara.

Reč je o mafijašu koji je pripadao klanu Ndrangete Perna-Prano. Istraga je započeta u saradnji između dve zemlje decembra 2019. i rekonstruisana je mreža na koju se oslanjao Greko zahvaljujući izbeglim mafijašima u Francuskoj.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".