Poslanik HDZ-a Mario Kapulica rekao je danas da Milanović ne odustaje od svoje podrške Rusiji i da je postao portparol ruskog predsednika Vladimira Putina i njegovih interesa u zapadnom svetu, a da, kako je naveo, njegova izjava o Kosovu izaziva destabilizaciju na jugoistoku Evrope.

Kapulica kaže da je Milanović "gotovo pa istureno krilo Vagnera na tlu Evrope", rekao je Kapulica u saboru. Kapulica kaže da Milanović doslovnim ponavljanjem reči Putinovih propagandista “briše suze ruskom medvedu maramicom natopljenom krvlju ljudi koji se bore za svoju slobodu tešeći ga da Ukrajina neće dugo”.

Smatra i da Milanović takvom politikom želi da Hrvatsku dovede u, kako je naveo, "poziciju Vučićeve Srbije i Republike Srpske jer Rusiji odgovara bilo kakva destabilizacija na jugoistoku Evrope".

Foto: Profimedia

 

 

- Šta su njegove nedavne izjave o otetom Kosovu nego izazivanje destabilizacije - naveo je.

Milanovićevu izjavu o "otetom" Kosovu ponovo je komentarisala i albanska poslanica u saoru Ermina Lekaj Prljaskaj, uverena da je nepromišljenja i neutemeljena, ali da, kako kaže, neće uticati a dobre odnose Hrvatske i tzv. Kosova, koji su sve bolji.

Smatra da bi se Milanović trebalo javno de se izvini i da izjavu o "otetom" Kosovu povuče. Lekaj Prljaskaj je podsetila da su hrvatskom domovinskom ratu učestvovali i mnogi Albanci s Kosova a poginulo ih je, kaže, 87, 304 su ranjena dok je njih 229 penzionisano u statusu vojnih invalida, prenela je Hina.

(Informer)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".