Američka policija uhapsila je nakon potere muškarca optuženog za više otmica i maltretiranje žena. Kako pišu mediji, osumnjičeni je identifikovan kao 36-godišnji Bendžamin Foster, a sumnja se da je svoje žrtve pronalazio putem aplikacija za upoznavanje. 

Za Fosterom se tragalo od 24. januara nakon što je u jednoj kući u saveznoj državi Oregon pronađena ženska osoba u teškom stanju, piše ABC NJuz. Ona je bila vezana i teško pretučena do nesvesti, saopštila je američka policija.

Kako se navodi u policijskom saopštenju, Foster se tereti za pokušaj ubistva, otmicu i napad, a uhapšen je nakon što je primećen kako šeta psa. 

- Istraga je otkrila da osumnjičeni aktivno koristi aplikacije za upoznavanje kako bi kontaktirao osobe koje bi mogle biti namamljene kao potencijalne žrtve - saopštila je policija.

Foto: Grants Pass Police Department

 

Žrtva, koja je identifikovana kao DŽastin Simens, prevezena je u lokalnu bolnicu i trenutno je priključena na aparate jer ne može da diše samostalno.

Ranije se oglasila njena porodica i zatražila od građana SAD da pomognu pri hvatanju Fostera. 

Foto: Grants Pass Police Department

 

Foster je od ranije poznat policiji, a već je dva puta osuđivan zbog nasilja u porodici. On je 2019. godine optužen da je svoju tadašnju devojku držao dve nedelje u zarobljeništvu u njenom stanu u Las Vegasu, a u sklopu sporazuma sa sudom, priznao je krivicu. Tada je osuđen na godinu i po dana zatvora. U kaznu je bilo uračunato i vreme koje je proveo u pritvoru do donošenja presude, odnosno 729. dana, pokazuju sudski spisi. 

U avgustu 2021. godine postigao je još jedan sporazum o priznanju krivice u slučaju nasilja u porodici iz 2018. i osuđen je na kaznu već odsluženog vremena.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš