Trenirao je džudo. Upravo zato je po završetku Četvrte beogradske gimnazije, upisao Fakultet za fizičku kulturu, a 1985. godine i diplomirao.

Kao novinar je počeo da radi 1986. godine u informativnoj redakciji u Beogradskom programu. 1992. godine je počeo da izveštava kao sportski novinar i komentator.

Par godina kasnije, postao je voditelj autorskih emisija. Prvo je to bila emisija Svet lova i ribolova, a zatim Sasvim prirodno.

Foto: Jutjub printskrin/Potjera Tko Želi Biti Milijunaš

 

Zbog iste je i dobio nadimak srpski Ber Grils, iako ističe da on, za razliku od Grilsa koga na snimanju prati gomila pomoćnog osoblja, u avanture ide samo sa jednim snimateljem.

Iako emisija ima skroman budžet obišao je svet, ali je prikazao i lepote naših predela.

Trudi se da propagira i podstiče zdrav i aktivan život i odnos prema okolini. Tridesetak epizoda emisije otkupio je francuski Kanal plus.

Foto: printskrin Jutjub/Sasvim prirodno

 

Voditelj je kviza Potera na Radio televiziji Srbije (RTS). Memedović je 2007. godine dobio nagradu Laza Kostić za reportažu godine od Udruženja novinara Srbije (UNS).

Bio je u braku sa suprugom Mirjanom od 1993. do 2014. godine, kada su se razveli. Imaju dvoje dece, Mašu i Uroša, koji treniraju džudo. Memedović ima i stariju sestru koja je doktor nauka i radi pri Ujedinjenim nacijama (UN).

Otac mu je bio ekonomista rodom sa Durmitora, a majka psiholog sa Cetinja.

Završio je osnovnu školu na Dedinju, gde je i živeo, a leta je provodio na Durmitoru. Završio je i nižu muzičku školu, ali je oduvek voleo prirodu i sport, prvenstveno boks.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".