Australijan open 2022. godine usred pandemije korona virusa prošao je bez Novaka Đokovića. Nije dobio mogućnost da zabeleži i desetu pobedu na tom grend slem turniru zbog svima poznatih razloga.

Sada je sve ponovo na svom mestu - Nole je još jednom kralj Melburna, uspeo je da dođe do brojke od 10 titula na AO, ali i do brojke od 22 grend slema.

I sam Đoković je u nekoliko navrata isticao koliko mu znači trijumf u Australiji, pogotovo u svetlu dešavanja od pre 12 meseci.

Foto: Profimedia

 

 

Novak je tada bio na rubu srama, razapet od medija i brojnih kritičara, ali je dobio i veliku podršku - pretežno navijača, ali su tu bili i vrhunski sportisti.

Jedan od njih, koji je na svoj način podržao Noleta, bio je njegov prijatelj Zlatan Ibrahimović.

Fudbaler Milana govorio je u januaru prošle godine za nedeljnik "Journal du Dimanche" i iako je i sam bio vakcinisan, napadač je smatrao da nikoga ne treba forsirati da tako nešto uradi, naročito zabraniti nekome da radi svoj posao u suprotnom.

Foto: Profimedia

 

 

- Zašto ste se vi vakcinisali? - pitao je novinar popularnog Ibru, a on je odgovorio:

- Učinio sam to da bih zaštitio sebe i druge. Vakcinisati se iz zdravstvenih razloga nije isto kao kada to učinite da biste igrali na teniskom turniru. Oni koji se vakcinišu veruju da će vakcina sprečiti da se zaraze širi, da će nam svima biti lakše, ali svako ima svoje mišljenje. LJudi ne treba da budu prisiljeni na vakcinaciju samo da bi radili svoj posao. Ja sam se vakcinisao da bih zaštitio sebe, a ne da bih mogao da igram fudbal. To su dve skroz različite stvari - rekao je Ibrahimović.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".