Olohan (48) je optužio „Gugl“ da ga je otpustio nakon što ga je nadređena u decembru 2019. godine dodirivala u restoranu i rekla mu da zna da voli žene azijatskog porekla.

Miler, koja je i sama jedna od direktorki "Gugla", prema Olohanovim rečima, dodirivala ga je po trbušnjacima, pohvalila njegov izgled i rekla mu da njenom braku nedostaje „začina“, navodi se u sudskim dokumentima, a prenosi New York Post.

Ovaj njihov navodni susret desio se tokom proslave kompanije nakon što je Olohan unapređen u direktora i pridružio se timu Milerove.

Olohan je zaista oženjen za ženu azijatskog porekla i otac je sedmoro dece, a rekao je da mu je u početku bilo neprijatno da priča o ovom incidentu jer su njegove kolege bile u alkoholisanom stanju. Ipak, posle određenog vremena odlučio je da ispriča i svoju stranu priče.

 

 

On je rekao da je prijavio problem Guglovom odeljenju za ljudske resurse odmah po dešavanju incidenta, ali od te žalbe nikada nije bilo ništa. 

Olohan tvrdi da je Tifani Miler počela da mu se osveti nakon što je podneo žalbu kritikujući ga i prijavivši ga ljudskim resursima zbog „mikroagresije“.

Osveta se navodno nastavila i na događaju koji je organizovala kompanija "Gugl" u decembru 2021. godine kada je Milerova u alkoholisanom stanju opominjala Olohana pred svim kolegama.

Foto: Printskrin Fejsbuk/Think with Google

 

Miler, koja je direktorka programskih medija, navodno se kasnije izvinila i „iako je Gugl bio svestan da je njeno kontinuirano uznemiravanje Olohana proisteklo iz njegovog odbijanja njenih pokušaja, ponovo nije preduzeo ništa“, tvrdi se u tužbi.

Olohan je istakao da je vremenom počeo da oseća sve veći pritisak od svog pretpostavljenog. Već sledećeg meseca, "Gugl" je otpustio Olohana, prekinuvši njegov radni odnos nakon 16 godina u kompaniji.

Foto: Fejsbuk printskrin/Ryan Olohan

 

Tokom videokonferencijskog poziva, Olohan je rekao da mu je tim za istraživanje zaposlenih u Guglu rekao da je otpušten jer nije „inkluzivan“.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

(NJujork post)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".