Okrivljeni-saradnik Srđan  Lalić je danas odgovarajući na pitanja optuženog Miloša Budimira rekao da je platio nekom da Pavla Đurića izbode u jutarnjim časovima krajem 2020. 

Lalić je rekao da ga je Marko Miljković "pritiskao" da mu se oduži za pomoć kod "ubistva na šunama" time što će da ubije Đurića, a što je, tvrdi, on odbio.

Budimir je u pitanjima aludirao da su se Lalić i Đurić sukobili oko trgovine drogom u Evropi.

Takođe, Budmir je pitao Lalića zašto je naložio ubistvo Đurića, na šta je Lalić rekao "ne bih tako formulisao", a Budimir je promenio pitanjte umesto naložio rekao "platio", na šta je Lalić odgovorio potvrdno.

- I tebi sam spasio život pa mi se nisi još odužio i još si me pokrao za pola kilograma kokaina - rekao je Lalić Budimiru komentarišući da je time pokazao kako je dobar čovek. 

   

Lalić je Budimira ispravio gramatički, nakon čega je Budimir rekao "ja nemam dva fakulteta", te je u nekom trenutku Lalić Budimiru poručio: "Ti bi na fakultet, a još ni srednju školu nisi završio". 

Lalić je rekao i da ga je Miljković pritiskao da vozi blindirano vozilo, jer je grupa bila obaveštena da je Lalić na meti Veljka Banovića zvanog Votka.
 

Budmir je Lalića ispitivao i o ubistvu LJubomira Markovića Kiće, na šta je Lalić rekao da nije direktno učestvovao u njegovom ubistvu, već je samo ustupio svoju Škodu kako bi pripadnici grupe otišli na sastanak sa advokatom Dejanom Lazarevićem.

Nakon sastanka su se pripadnici, među kojima je bio i Miloš Budimir, vratili i tada je Miljković rekao Laliću da su ubili Markovića, precizirao je Lalić. 
     

Lalić je ranije tokom iznošenja odbrane rekao da je Markovića ubio LJubomir Lainović, kojeg su kasnije na Kosovu ubili pripadnici kavačkog klana.
   

Sudija je odredila pauzu od 30 minuta nakon čega će Miloš Budimir nastaviti sa ispitivanjem Lalića. 

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš