Dečak, star 14 godina, još jedna je žrtva vršnjačkog nasilja u Vranju. U Višem javnom tužilaštvu u Vranju je potvrđeno da se radi na slučaju, ali s obzirom da je reč o maloletnicima, nisu mogli da kažu više informacija. Sve je počelo kao tinejdžerska rasprava sa ekskurzije, koja je pretila da preraste u sukob još krajem prošle godine.

Dečakov školski drug navodno je organizovao masovnu tuču, o čemu su saznanja imali direktorka, razredne starešine i roditelji. Istog dana kada je dete prebijeno, u školi je održan zajednički sastanak nadležnih za sprečavanje nasilja.

Nakon nastave dečaka su u školskom dvorištu pretukli vršnjaci i naneli mu teške telesne povrede. Organizator događaja nije učestvovao u tuči, iako je na pomenutom sastanku priznao da je pozivao dečake da pretuku njegovog školskog druga.

Majka pretučenog dečaka, kaže da njeno dete ima modrice, podlive, polomljen prst i nos, kao i da je nekoliko dana provelo u bolnici.

- Iako radim u ustanovi socijalne zaštite i ceo radni vek se srećem sa raznim oblicima nasilja, sada želim da govorim isključivo kao majka. Želela sam da problem rešim u okviru škole - kaže ona.

Nakon nekoliko dana provedenih u bolnici sa detetom, kaže kako je od novembra bila zabrinuta zbog svega.

- Znali su da je organizovao tuču, znala je razredna, na kraju je taj dečak bio drzak i prema direktorki škole na sastanku tog dana.

- Šokirana sam bila što je otac dečaka o ranijim pretnjama i svemu tome što se dešava mesecima unazad, čuo prvi put na tom sastanku u četvrtak, znači da ga niko iz škole nije ranije obavestio. Žao mi je što nisam obavestila policiju, jer sam tog dana kad je održan sastanak dobila uveravanja da mi je dete bezbedno i onda su me uveče pozvali da kažu da je pretučen. Jedino je razredna starešina mog deteta, od samog početka bila ta koja je reagovala i pokušala da sve spreči - dodaje Ivana.

Ona kaže da je čak i otac dečaka koji je označen kao organizator tuče hteo da se pozove policija i reaguju nadležne institucije.

Majka je rešena da pravdu istera do kraja, kako zbog svog, ali tako i zbog sve druge dece, koja mogu da budu na meti tog nasilnog dečaka ili nekog drugog. Direktorka škole u kojoj se desio slučaj nasilja nije se javljala na telefon u ponedeljak pre podne.