Novak Đoković još jednom je pokorio Australiju i impresivnim izdanjem, koje je krunisano pobedom protiv Stefanosa Cicipasa, dokopao se 22. grend slem titule. Sve je prštalo od emocija u Melburnu, pa je Nole tako pod ogromnim nabojem ušao u jednom momentu u raspravu sa svojim trenerom - Goranom Ivaniševićem.

Posle meča Novak je prvo Ivaniševiću poleteo u zagrljaj, a hrvatski trener i nekadašnji as je u razgovoru sa novinarima potvrdio da nema nikakvog problema u komunikaciji između njega i Đokovića.

- Ja se ne ljutim kada Đoković viče na mene dokle god on pobeđuje. Ja sam u redu šta god on da priča ili viče. On je pustio emocije kada je prišao našoj loži. To je bilo vrlo emotivno za sve nas. Kada je počeo da plače, tada je pustio iz sebe, sve ono što je danima gutao u sebi. Uradio je nešto neverovatno, on je sa drugog sveta. Kao čovek koji je već 30 i više godina u tenisu ja sam zadivljen. Meni je čast što sam trener Novaka Đokovića - naglasio je Ivanišević.

Osim sa protivnicimana turniru, Novak je ovoga puta morao da ''pobedi'' i povredu zadnje lože, u čemu je takođe uspeo.

- Kada se povredio morao je da igra agresivnije i tada je forhend zablistao. Dosta vremena je proveo u automobilu, pošto je išao od terapije do terapije. Proveo je više vremena u kolima nego za prethodnih 15 godina. Najviše se plašio Grigora Dimitrova, ali je na kraju pobedio sve protivnike - objasnio je Ivanišević.

Takođe, on je izneo i svoju procenu koliko dugo će Nole još vladati svetskim tenisom.

- Đoković ostaje na vrhu svetske liste još nekoliko godina. Sigurno još dve, tri godine. Ovo je njegov teren - poručio je Ivanišević.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".