U Srbiji se tokom sledeće nedelje očekuje hladno vreme sa snegom, susnežicom i jakim vetrom, što je posle ciklona koji se premešta sa zapada ka istoku Evrope i okrznuće i našu zemlju. Ipak, krajem sledećeg vikenda, topla vazdušna masa sa Mediterana doneće naglu promenu vremena.

Prema rečima meteorologa Đorđa Đurića, u ponedeljak se u Srbiji očekuje suvo i prohladno vreme sa sunčanim intervalima, uz slab jugozaapdni vetar. Maksimalna temperatura biće od 2 do 5°C, u Beogradu do 3°C.

- Početkom sledeće sedmice veoma snažan ciklon premeštaće se se sa severa Evrope ka istočnoj i on će perifernim delom zahvatiti i Srbiju, a hladni front u sklopu njega obodnim delom preći će preko Srbije, tako da će sa severoistoka i severa prodrazi i hladna vazdušna masa. U noći ka utorku u severnim, a u utorak i u ostalim predelima Srbije očekuje se prolazno naoblačenje sa kišom, susnežicom i snegom, prolazno uz jak severozapadni vetar. Maksimalna temperatura biće u neznatnom porastu, a po prodoru hladnog fronta u padu, uz jak severozapadni vetar. Nakon pada u ponedeljak, u utorak sledi porast vazdušnog pritiska, pa će u sredu biti suvo, ali u četvttak će još jedan identintičan sistem pogoditi Srbiju, uz prolazne i slabe padavine - objašnjava Đurić.

 

 

Prema trenutnim prognozama nakon 5. februara ojačaće termički visinski greben, uz priliv tople vazdušne mase sa Mediterana, dok će u prizemlju biti prisutan anticiklon, uz visok vazdušni pritisak, pa će vreme biti suvo, stabilno i toplije, uz maksimalne temperature od 5 do 10°C, dok se u jutarnjim časovima očekuju magla i slab mraz.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".