Na svom kanalu “Vultetova svaštara”, on je izračunao sve troškove, mesečna primanja, režije ali i dodatne troškove koje svaka porodica ima.

- Ako muž i žena rade, zarađuju oko 4.500 evra mesečno. Uzeo sam neki prosek, naravno, ima bračnih parova koji zarađuju i više. Ako su na višoj poziciji, u nekoj jakoj kompaniji, kao što je Boš, onda imaju i pet i po hiljada evra – naveo je ovaj jutjuber u svom video snimku.

Dodao je da, ipak, ima i onih koji zarađuju manje.

Foto: AP Photo/Michael Probst/Zoran Jovanović Mačak/Petar Milošević

 

- Dečiji dodatak za dvoje dece iznosi 440 evra. Pa su prihodi prosečnog domaćinstva ukupno 4.940 evra - ispričao je Vule.

Za najam stana u Nemačkoj porodica od četiri člana mora da izdvoji oko 1.200 evra, a troškovi režija su 250 evra, dok će mesečni izdatak za hranu, prema njegovom iskustvu, biti oko hiljadu evra.

Objasnio je i koliko iznose troškovi osiguranja, goriva i servisa za automobil ako živite u Nemačkoj, ali i koliko jedan pušač mesečno potroši na cigarete.

- Kutija od 20 cigareta košta osam evra, ako ih kupujete svaki dan, mesečno ćete potrošiti 240 evra ili 480 evra ako su u porodici dva pušača. Tada ste u minusu i trebaće vam dodatni posao za taj trošak - objasnio je.

Za odlazak na putovanje za godišnji odmor treba izdvojiti oko 500 evra, svaki mesec kako bi se dovoljno uštedelo. Na kraju je rekao da penzija može da bude jako dobra u Nemačkoj, a može se dobro zaraditi i na prodaji stana i novcem koji je uložen u životno osiguranje. Celu njegovu detaljnu analizu aspekata života u Nemačkoj možete poslušati u videu.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".