Pasulj nije samo popularna namirnica kod nas, već u celom svetu. Zbog sastojaka koje u sebi sadrži, ključno je u borbi protiv brojnih bolesti. To je jedan od razloga zbog čega ga je što pre potrebno uključiti u jelovnik.

Pasulj sadrži vlakna koja snižavaju nivo holesterola i ubrzavaju probavne procese. Ovo jelo može biti vrlo korisno ukoliko ga kombinujete sa vežbanjem i ukoliko želite da smršate, jedite ga nekoliko puta nedeljno. 

Zbog sporog varenja je pogodan za mršavljenje.

Potrebni sastojci:

  • 450 g pasulja (tetovac ili gradištanac)
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 struk praziluka
  • 2 lovorova lista
  • 300 g suvog mesa (rebarca)
  • 1 kašičica crvene mlevene paprika
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera
  • 1 kašika biljnog začina
  • 2 kašike brašna
  • 30 ml ulja
  • po ukusu soli

Način pripreme:

Potrebno je najpre pasulj očistiti, oprati i potopiti ga u hladnu vodu uveče pre kuvanja. Ujutru staviti da se kuva, pustiti da provri, pa kuvati oko desetak minuta. Procediti prvu vodu, pa pasulj naliti toplom vodom. Iseckati sitnije 2 glavice crnog luka, pa dodati pasulju, kao i 2 lovorova lista.

Foto: Printskrin/Jutjub/Moja mala kuhinja

 

Očistite i isecite šargarepu na kolutove, pa propržite sa lukom i dodajte pasulju. Možete po želji dodati suvo meso ili rebra. Kuvati oko sat i po do dva sata (u zavisnosti od vrste pasulja). Po potrebi dodati još vode, u zavisnosti koliko čorbast pasulj želite.

Foto: Printskrin/Jutjub/Moja mala kuhinja

 

Kad se pasulj skuva, napraviti zapršku. Zagrejate ulje u tiganju, dodajte brašno,pa pažljivo propržiti vodeći računa da ne zagori. Malo prohladiti, pa dodati mlevenu papriku. Vodite računa da prilikom spanja dobro promešate zapršku u pasulju. Dodati biljni začin po ukusu i kuvajte još 5 minuta i isključiti.

Foto: Printskrin/Jutjub/Moja mala kuhinja

 

(Alo)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".