Ono što raduje sve jeste to što deluje da je povreda zadnje lože prošlost, pa se svi nadaju da će Novak na teren izaći potpuno spreman,  a već je na terenu poslao poruku Grku i rekao je da je "110 odsto spreman i da se fizički oseća dobro pred finale".

Na svom Instagram profilu, Novak Đoković je jednom prilikom podelio jutarnju naviku koje se pridržavaju on i njegova porodica.

- Ovaj je sok pun minerala, soli i još neotkrivenih elemenata koji čiste jetru. Čini čuda, kako za mene i moju ženu, tako i za našu decu. Međutim, ne uzimaju ga čistog, već s dodatkom krastavca ili soka od jabuke, otkrio je Novak Đoković svojim pratiocima na društvenim mrežama.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Đokovic (@đokernole)

 

Celer sadrži vrlo malo zasićenih masti i holesterola. U ishrani se koriste koren, stabljika i list, a poslednjih godina stekao je veliku popularnost.

Najveća prednost ovog napitka leži u jačanju imuniteta. Sama biljka i njeno seme sadrže jedinjenja koje nutricionisti nazivaju fitonutrijentima. Imaju snažna antioksidativna i protivupalna svojstva, zahvaljujući apigeninu i luteolinu.

Vitamin K, dobijen iz biljaka poput celera, jedan je od najefikasnijih pomagača u zaštiti od osteoporoze i preloma ili napuklih kostiju. Ovaj vitamin omogućava taloženje kalcijuma u kostima i sprečava nastanak osteoklasta, odnosno ćelija koje razgrađuju kosti.

Celer je sastavni deo supa i čorbi, a kao začin koriste se i sušene semenke celera. Najbolji teniser sveta i jedan od sportista koji je godinama unazad u najboljoj formi, Novak Đoković nedavno je detaljno objasnio kako se hrani, a istakao je da svako jutro pije toplu mineralnu vodu s limunom i limetom, kao i sveže cijeđeni sok od celera.

Sok od celera možete i sami vrlo lako pripremiti kod kuće, a za to su vam potrebni samo sokovnik i nekoliko minuta vašeg vremen

Sastojci:

4 stabljike celera (uključujući lišće)

2 zelene jabuke (male)
komadić đumbira, oko 2.5 cm, oljušten
korica pola limuna
pola žute cvekle, oljuštene

Priprema:

Naseckajte sve sastojke na dovoljno male komade da stanu u sokovnik, uključite ga i to je to. Popijte odmah, dok je sveže.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".