- Sa dubokom tugom osećamo potrebu da obavestimo javnost o nesrećnom slučaju koji se dogodio sinoć u Vučitrnu. Eparhija raško-prizrenska primila je kasno sinoć obaveštenje da je privremeni paroh vučitrnski, sveštenik Simo Čimburović (48) pronađen u beživotnom stanju u parohijskom domu u Vučitrnu.

Istraga policije je u toku, ali prema do sada raspoloživim informacijama reč je o samoubistvu.

Iskreno izražavamo naše saučešće porodici tragično preminulog sveštenika, uz molitve Gospodu da im podari utehu i snagu u ovoj teškoj situaciji - navodi se u saopštenju eparhije.

Podsetimo, telo sveštenika pronašla je njegova supruga u parohijskom domu crkve u Vučitrnu sinoć oko 23 časa. 

Foto: spc.rs

 

Portparol policije za region Mitrovice Avni Zahiti naveo je, prenosi "Koha“, da je policija pored tela sveštenika pronašla pištolj, a mediji su pisali da je pored tela pronađeno pismo, prenosi Kosovo online.

SOS telefon za prevenciju samoubistva

Nacionalna SOS linija za prevenciju samoubistva dostupna je 24 sata dnevno. Ona je deo projekta Ministarstva zdravlja i Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Na raspolaganju je tim edukovanih profesionalaca iz domena mentalnog zdravlja, koji pružanjem podrške i pomoći, savetima i intervencijom u kriznim situacijama rade na prevenciji samoubistva.

Oni kojima je neophodna pomoć mogu da pozovu na broj 0800/309-309, opcija 1.

Prema poslednjem preseku Republičkog zavoda za statistiku, tokom 2020. godine samoubistvo je izvršilo 895 osoba.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".