Polaznik Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici Veljko P. (2002.) poginuo je juče kada je ranio samog sebe pištoljem na Gradskom strelištu u Novom Sadu. Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je mladić izgubio život nesrećnim slučajem. Kako se nezvanično saznaje, zaglavio se pištolj CZ 99, on ga je navodno okrenuo ka sebi i opalio metak pravo u grudi.

O ovom nesrećnom slučaju govorili su u jurarnjem programu Kurir televizije Dejan Radenković, bivši visoki funkcioner MUP-a i Vladimir Savić, bivši pripadnik službe bezbednosti.

- Prvo moram da izrazim najdublje saučešće porodici nastradalog mladića i da pružim veliku podršku instruktorskom timu centra za policijsku obuku, jer je to izuzetno stresna situacija koja može da se odrazi na sve njih -, rekao je Savić.3

Foto: LJ. P.

 

Istakao je da se pre stupanja na vatrenu liniju u strelištima za vežbu prolazi stroga procedura i opisao kako ona izglada.

- Postoje određene mere procedure na samom strelištu. Svaki instruktor prolazi detaljnu obuku. Pre samog gađanja obavlja se razgovor. Instruktori pitaju, da li ste dobro spavali, da li imate nekih problema porodičnih ili ljubavnih itd. -, kaže Savić i dodaje:

- Kada dođe do zastoja oružja, osnovno pravilo jeste da pištolj uvek ostane u smeru mete. Podiže se prva slobodna ruka. Pištolj ne sme da se okreće ni u jednom smeru, a pogotovo ne prema sebi. Neki međutim to ne rade iz različitih razloga. Bude ih sramota, a neko, nažalost, koristi priliku da izvrši suicid. Najviše me je pogodilo što javnost odmah baca drvlje i kamenje na instruktore -.

(Kurir)

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".