Preuzela ga je doktorka veterinarske medicine Mirjana Dubovečak, vlasnica Veterinarske stanice u Rumenci.

- Ona će da snosi sve troškove oko zbrinjavanja i lečenja Dore. Pas je uspešno prebačen iz Kikinde već u ponedeljak uveče. Doktorka nam je rekla da će tri Dorine noge lečiti i pokušati da ih spase, dok će jedna morati da bude amputirana  - saopštilo je Udruženje za zaštitu životinja "Vaska” iz Kikinde koje je i alarmiralo javnost o slučaju zlostavljanja psa u okolini grada.

Podsetimo, teško povređenog i izmučenog psa na periferiji Kikinde, na vikendici koja se nalazi od grada prema Nakovu, vlasnica kuće zatekla je sa teško povređenim nogama. Pretpostavlja se da su bile vezane, najverovatnije, žicom.

Foto: Udruženje "Vaska"

 

- Na nogama su vidljive teške rane, a jedna je, najverovatnije, polomljena i na nju ne može da se osloni. Kako je procenio veterinar, labradoru najverovatnije sledi amputacija noge. Slučaj smo prijavili policiji u Kikindi i veterinarskoj inspekciji. Angažovali smo i veterinara da pregleda psa i pruži mu pomoć, koji je konstatovao da je na dve noge već nastupila nekroza, jer su ozbiljno ostećeni mišići i ligamenti. Pas je dobio antibiotike i sredstvo protiv bolova. Kontaktirali smo kliniku u Beogradu gde nam je rečeno da će, po svemu sudeći, najverovatnije biti potrebno amputirati sve četiri noge, a mi se sada nadamo da se to, ipak, neće dogoditi. Bilo nam je predloženo da se pas uspava, kako se ne bi dalje mučio, ako ne pronađemo smeštaj. Na sreću, sada imamo bolje vesti - saopštilo je Udruženje za zaštitu životinja „Vaska” iz Kikinde, koje je u juče apelovalo na sugrađane i ljubitelje životinja da ponude smeštaj, ako mogu.

Ovo je drugi slučaj mučenja i zlostavljanja životinja u Kikindi. Prošle godine je teško povređana ženka pulina, sa žicom oko vrata pronađena u džaku, na periferiju grada. Po njoj je udruženje za zaštitu životinja dobilo ime.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".