Melani ima urođeni genetski poremećaj što je njen život činilo nezamislivim, amelanili je uspela da se izdigne i sada hrabro korača ka uspehu

Melani Gajdoš je sada jedna od najpoznatijih manekenki i modela koja se suočila sa modnom industrijom, njihovim nametnutim stardardima, i pobedila. 

Ona još od rođenja boluje od ektodermalne displazije, genetskog stanja koje uzrokuje nedostatak dlaka, znojnih žlezda, zuba, oslabljen vid, deformaciju nokatne ploče i suvu i pigmentisanu kožu, prenosi Dejli mejl.

 

 

Život joj je bio prava borba, ali je iz njega izašla kao pravi heroj, podignute glave i odlučnošću da uspe. 

- Odlučila sam da razbijem stereotipe i pomerim granice modne industrije. Još od detinjstva me maltretiraju i vređaju zbog izgleda, ali kamera mi je pomogla da izgradim samopouzdanje - istakla je Melani.

 

 

Neki smatraju da ona izgleda veoma uznemirujuće, ali većina njih ceni njenu nekonvencionalnu lepotu i prepoznaju njen neverovatan rad u svetu modelinga.

 

 

Ona kaže da se oseća dobro u svojoj koži i da je u potpunosti prihvatila sebe onakvu kakva jeste i da nema nikakvu želju da ode pod nož. 

NJeno stanje uzrokuje urastanje dlaka, pa su tako trepavice nikada nisu mogle da izbiju na površinu kože. Zbog toga je imala oštećene rožnjače, zbog čega ima dosta slab vid. 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".