Andrea Bonafedea uhapsili su karabinjeri po nalogu sudskih vlasti u Palermu, glavnom gradu Sicilije.

Kada je policija uhapsila Matea Mesina Denara prošle nedelje na klinici u Palermu gde je primao hemoterapiju, koristio je ličnu kartu sa Bonafedeovim imenom i njegovom fotografijom.

Bonafede je osumnjičen da je bio član Koza Nostre, poznate sicilijanske mafije, i pomogao je Denaru da izvede ulogu glavnog mafijaškog bosa. Navodi u nalogu za hapšenje kažu da je 60-godišnji begunac, koristeći identitet Bonafedea, mogao da se kreće po Italiji i da izbegne policiju, kao i da pristupi medicinskim uslugama, a da nije otkrio svoj pravi identitet.

Istražitelji sumnjaju da je Bonafede takođe dobio 20.000 evra od mafijaškog bosa da kupi kuću na zapadnoj Siciliji koja je služila kao jedno od njegovih skrovišta, prenosi Skaj njuz. Policija u gradu Kampobelo di Mazara na zapadu Sicilije pretresla je najmanje tri kuće koje su koristili mafijaši u poslednjih nekoliko meseci.

Prilikom pretresa zaplenjeni su računi avio karata, računi iz skupih restorana, nakit i posteri iz filmova poput Kuma i DŽokera.

Pronašli su i crnu Alfa Romeo Đulijetu koju je vozio Mesina, kao i Bonafedeova identifikaciona dokumenta, navodi se u nalogu za hapšenje.

Podsetimo, Mesina Denaro je u bekstvu od 1993. godine i osuđen je u odsustvu na doživotni zatvor za ubistva koja je počinio početkom 1990-ih.

Foto: Tanjug/AP

 

Osuđen je za planiranje bombaških napada 1992. godine – u jednom u kojem je ubijen glavni italijanski sudija za borbu protiv mafije Đovani Falkone, a u drugom u kojem je dva meseca kasnije ubijen sudija Paolo Borselino.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".