Istražitelji sumnjaju da je baš on usmrtio Ivanu gušenjem 23. decembra 2022, u toku noći između 00.37 i 5.30 ujutru, u njenom iznajmljenom stanu u naselju Mirijevo.

- Službenici Uprave policije su, po međunarodnoj poternici, pokušali da lociraju i privedu Gočaja, ali ovog državljanina Crne Gore nisu našli na prijavljenim lokacijama.

Operativne aktivnosti Uprave policije i dalje su u toku, a sa svim činjenicama upoznali smo i nadležni organ Republike Srbije zvaničnim kanalima. Napominjemo da Uprava policije, u okviru svojih zakonskih mogućnosti, preduzima sve mere i radnje iz svoje nadležnosti u ovom slučaju - saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Kako "Novosti" saznaju, policija je pretresla kuću Gočaja u Vusanju, ali i njihov katun u dolini Grebaje, ispod samih Prokletija.

Foto: Fejsbuk printskrin

 

- Jetmir je, najverovatnije, pobegao na Kosmet - tvrde izvori bliski istražiteljima, što je i pre raspisivanja crvene Interpolove poternice za njim nagovestio izvor "Novosti" iz Gusinja.

- NJegova majka je iz Peći. On tamo ima ujake, prilično brojnu rodbinu. Računa na to da ga tamošnja policija neće tražiti i da će tu biti siguran neko vreme. Mogao je iz Vusanja lako da ode i u Albaniju, jer dobro poznaje teren i za njega nema tajni kada je reč o putevima ka ove dve teritorije. Sada se spekuliše da bi sa falsifikovanim ispravama mogao da se domogne Amerike, gde, kao i mnogi odavde, takođe ima rodbinu.

Foto: printskrin Društvene mreže

 

Gočaj je danima pre nego što je za njim raspisana poternica, činilo se, bezbrižno sa slušalicama u ušima šetao Gusinjem i Grebajama, negirajući bilo kakvu vezu sa gnusnim zločinom. Čim su učestali medijski navodi o raspisivanju poternice za njim, iznenada je napustio Vusanje, gde je bio poznat svima, posebno mlađem svetu, ali i brojnim planinarima koji tokom sezone prosto "okupiraju" ovaj kraj.

POMINJU ČAK I BELGIJU

Gusinjem su poslednja dva dana počele da kolaju priče o Belgiji, kao destinaciji koje se dokopao Jetmir u bekstvu od istražitelja, koji ga traže zbog sumnje da je počinio zločin, za koji bi, ukoliko se dokaže da ga je počinio, dobio kaznu od najmanje 10 godina do doživotnog zatvora.

Foto: Društvene mreže

 

- Jetmir je tu devojku upoznao na jednoj od tura po Prokletijama - kaže naš sagovornik iz Gusinja.

- Ne znam prirodu njihovog prijateljstva, ali znam da je ta devojka dolazila više puta ovde.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".