Lidija M. (47) priznala je u policiji da se pre nekoliko meseci krišom porodila u kući krijući to od muža i četvoro dece. Tvrdila je da je beba rođena mrtva, pa ju je sakrila u zamrzivač.

Sumnja se, međutim, da je beba rođena živa i da ju je majka ubila, što bi trebalo da potvrdi obdukcija

Rekla je da nije znala šta da radi s mrtvom bebom, pošto niko nije znao da je trudna, pa je odlučila da sakrije leš.

Konfuzna

Lidija je, inače, ubrzo posle porođaja u kući napustila muža i decu, a za mrtvu bebu saznalo se tek prošle sedmice, kad je njen muž slučajno pronašao leš novorođenčeta u zamrzivaču. Usledila je potraga za Lidijom i ona je ubrzo locirana, pa je privedena na saslušanje u policiju.

Foto: Fejsbuk

 

- Bila je smušena dok je davala izjavu, ali je u jednom trenutku ipak priznala da je rodila mrtvu bebu i sakrila je u zamrzivač. Nije htela da kaže zašto je to uradila. Kratko je rekla da nije znala šta da radi s mrtvom bebom, pošto niko od ukućana nije ni znao da je trudna, pa je odlučila da sakrije leš u zamrzivač - kaže sagovornik Informera blizak istrazi.

Foto: N. Skenderija

 

Prema rečima izvora, Lidiji je određeno zadržavanje do 48 sati, dok ne bude završena obdukcija leša, koja bi trebalo da utvrdi njegovu starost i uzrok smrti.

- Tužilaštvo će nakon toga odlučiti o eventualnoj kvalifikaciji krivičnog dela, ali ukoliko se obdukcijom dokaže da je beba umrla nasilnom smrću, Lidija će sasvim sigurno odgovarati za ubistvo - objašnjava izvor.

Foto: N. Skenderija

 

Podsetimo, Lidijin bivši muž Zoran M. (62) pronašao je u četvrtak zaleđeno telo novorođenčeta u zamrzivaču u iznajmljenoj kući u Šturmovoj ulici, gde živi sa četvoro dece. Leš bebe je bio umotan u nekoliko kesa i sakriven ispod gomile zamrznutog mesa i povrća.

Zoran je u petak ispričao da se zamrzivač nedavno pokvario.

- Zamrzivač je loše radio, pa sam pozvao majstora. On je došao i zamolio me da povadim sve iz zamrzivača kako bi pronašao i otklonio kvar. Počeo sam da vadim smrznute namirnice, uglavnom su to bili meso i povrće... Kada sam došao do dna "sandučara", primetio sam jednu kesu koja mi nije bila poznata - rekao je Zoran, i dodao:

Foto: N. Skenderija

 

- Kada sam počeo da odvezujem i odmotavam kese, prvo sam pomislio da je reč o vekni hleba, jer je moja bivša supruga imala običaj da zamrzava pecivo. Međutim, kada sam sklonio poslednju kesu, naišao sam na peškir, a u njemu je bilo zaleđeno telo bebe.

Pozlilo mu od šoka

Zoran je naglasio da je od šoka odskočio u stranu i da mu je pozlilo.

- Nikad taj prizor neću zaboraviti. Kada sam se pribrao, pozvao sam policiju, a zatim i najstarijeg sina, koji je bio na poslu. Patrola je brzo došla i obavila uviđaj - ispričao je Zoran.

Zadržana zbog opasnosti od bekstva

Izvor blizak istrazi kaže da je osumnjičenoj Lidiji određeno zadržavanje do 48 sati zbog opasnosti od bekstva.

Foto: Fejsbuk

 

- Očekuje se da u tom roku bude završena obdukcija, da bi se bilo sigurno šta se desilo s bebom, a onda će se odlučivati i o eventualnom određivanju pritvora od 30 dana osumnjičenoj, ukoliko se utvrdi da je bebu ubila - rekao je sagovornik.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

(Informer)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".