Andrija je sada odrastao čovek, a jednom prilikom je otkrio šta mu je sve život doneo nakon što je bio deo jednog od najuspešnijih projekata bivše Jugoslavije.

NJegovi roditelji su bili protiv toga da tumači ovu ulogu, pa ga je na audiciju odveo deda. Tamo je imao zadatak da pročita pesmu, a Andrija je režiserima odmah zapao za oko. Pošto je bio mali, prvo mu je bilo teško da odlazi na snimanja i da dugo bude odvojen od roditelja, ali su ga svi zavoleli, pa se za njega snimanje pretvorilo u igru.

Foto: Jutjub printskrin/Centar film

 

- Zahvalan sam dedi što me je odveo na audiciju, zato što je ta uloga definisala moj dalji život. I danas me svi zovu Tadija. Imao sam čak i kuče koje je takođe bilo Tadija jer su ga krstili drugovi iz kraja - rekao je Mrkaić jednom prilikom, prenosi "Blic".

Nakon ovog filma imao je još samo jednu ulogu. Naime, glumio je sina Nikole Simića u filmu "Nema problema". Posle toga se više nije bavio glumom. Kada je odslužio vojni rok, Andrija je otišao na Havaje. Na Havajima je bio dugo, ali se uželeo Srbije. U državu se vratio i zbog devojke. Mali Tadija je radio i kao stjuard u "Katar ervejzu".

Foto: Jutjub printskrin/ istegic

 

- To je bio jako lep, ali i jako težak posao. Divno iskustvo, šansa da proputujete ceo svet - rekao je Andrija.

Glumačku karijeru nikada nije nastavio, ali je ostao upamćen u domaćoj kinematografiji po mnogim replikama koje se i dan-danas prepričavaju.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".