Pripadnici specijalne Kosovske policije ROSU pucali su danas oko 11.30 časova kod nelegalnog punkta na Bistričkom mostu na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Leposavić i to na vozilo u kojem su se nalazila dva Srbina.

Pevač Sloba Radanović oglasio se nakon što je ova vest dospela u javnost na svom Instagram profilu i naveo da je na Kosovu pucano na njegove drugove.

Foto: Instagram printskrin/ slobaradanovic

 

 

- Pucano je na moje drugove. Jedan je ranjen u grudni koš i u teškom je stanju. Dokle će Evropa da okreće glavu od stradanja srpskog naroda na Kosmetu, poručio je Sloba.

Podsetimo,teško ranjeni Srbin Miljan D. (37) koji je zadobio prostrelnu ranu grudnog koša kada su jutros, oko 11 sati, pripadnici ROSU otvorili vatru na vozilo u kojem je bio na Bistričkom mostu, na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Leposavić, zbrinut je u opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu.

- Oko 14.10 kolima Hitne pomoći iz Leposavića dovežen je pacijent star 37 godina sa prostrelnom ranom levog grudnog koša. Osim šoksnog stanja on je trenutno bez vitalno ugroženih simptoma, ali sa teškom telesnom povredom. Trenutno se radi dodatna dijagnostika, skener i ostalo, nakon čega će biti smešten na Odeljenje intenzivne nege i odradiće se primarna obrada rane i sve ostalo što zahteva naš protokol – rekao je dr Zoran Mrvić za "Novosti".

Foto: Instagram printskrin/ slobaradanovic

 

 

- Pripadnici Kurtijevih Rosu specijalaca na srpsko vozilo i Srbe u njemu zapucali su iz rafala samo zato što nisu želeli da dozvole da ih bez ikakvog osnova i i razloga Rosu policija maltretira. Kurtijevi specijalci Rosu nema šta da traže na severu KiM, kao i na ovom punktu koji je bespravno i nelegalno podignut, a sa kog svakodnevno maltretiraju srpski narod koji tuda prolazi. Beograd od početka prisustva specijalaca Rosu na severu upozorava da je njihov jedini cilj da izazovu incidente i maltretiraju naš narod u pokrajini što se danas i pokazalo. Očigledno je da Kurti ne preza ni od čega da pusti srpsku krv i to je jedina svrha postojanja njegovih eskadrona na severu KiM - navodi se u saopštenju Petra Petkovića, direktora Kancelarije za KiM.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".