Kako je i sam otkrio mnogi od tih koje je iznedrila "Grand" produkcija danas ne umeju da se jave na telefon.

- Zvezde "Granda", to vam je čudo, to moram da vam kaže, veruj mi. Kada dođem, kada radim audiciju i kada se pojave prvi put, a to smo imali prilike da vidimo milion puta na televiziji, prvi put kada su došli ko zna iz kojih mesta, sela i tako dalje, dosta njih je došlo i iz siromašnih porodica i onda, ja ga kastingujem za "Zvezde Granda", on prođe prvo kolo, prođe drugo, trese se: "Jao direktore, da l' ću ovo, da l' ću ono" i dođe do finala, prođe dobije pesmu, op vidi ga, već je postao sad popularan počeo da zarađuje, je l' tako, posle godinu dve dana, više se ne javlja ni na telefon, posle se uzvezde i više ne možeš sa njim ni da pričaš.  Svaki drugi je takav - kaže iskreno Popović i dodaje:

Foto: Željko Knežević

 

- E tu treba psiholog. Ja se sećam, evo ja ću ti nešto reći kada smo prvi put upoznali Raku Đokića, samo za gledaoce da kažem, Raka Đokić je najveći estradni menadžer svih vremena i mislim da ga niko nikada neće prevazići, mi smo ga upoznali 1989. godine, svirali smo u hotelu Jugoslavija, on je tada bio menadžer Miroslava Ilića i pokojnog Minimaksa. Neko mu je rekao za nas, on je došao, mi smo se tu upoznali i on je nekoliko dana dolazio na naše nastupe i tada smo i napravili dogovor sa njim da nam bude menadžer i to je tako krenulo... Jedan dan je došao i rekao nam ovako, i Breni i meni, a pogotovo meni: "Takve kakve sam vas upoznao, baš takav kakav si u Novom Sadu bio, kakvo si vaspitanje dobio, kako si odrastao i kako se sada ponašaš, ostani takav ceo život ii to će ti biti najveći kvalitet". Veruj mi, milion puta sam razmišljao kako bi Raka Đokić na mom mestu reagovao u određenim, teškim situacijama naravno za neke odluke koje sam morao da donosim, ali to je ta rečenica: Ostani samo takav kakvog smo te upoznali prvi put kada smo se serli. To je upravo i za zvezde "Granda", kada bi ta deca ostala baš onakva kakve sam ih ja kastingovao i kakva su došla prvi put, veruj mi da bi bili mnogo bolji - iskreno kaže Popović i dodaje:

- Neću da kažem, ima dece koji su zaista predivni, ali ima i jako puno njih koji su se jako brzo promenili i koji su otišli nekim drugim pravcem nego što bi zaista kao profesionalci trebalo da se ponašaju.

Foto: Printskrin/TV Prva

 

- To je moj Žika iz "Granda" dobro rekao, Žika Jakšić, ja sam njemu venčani kum, on kaže ovako: "Svaki od njih ima dva čipa ovde u glavi, jedan je onaj skroman normalan, kako si se rodio i ponašao, a drugi je miran pritajeni i kako prolazi vreme i kako postaješ popularan ovaj počinje da raste a ovaj počinje nekako da se smanjuje. I, kroz par godina ovog više nema, a ovaj je narastao toliko da ne možeš više sa njim ni da razgovaraš" - iskreno kaže Popović.

Foto: V. Danilov

 

Tokom emisije Saša Popović je ipak istakao i da se ponosi "Grand" porodicom.

- Ono što me čini najsrećnijim, meni je najdraže i najponosniji sam kada čujem da je neko posle par godina sebe obezbedio stambeno, da je kupio neka lepa kola, pa da je kupio neki lokal i da se bavi pored pevanja i nekim drugim stvarima, pa da se neko udao i oženio i da su dobili decu i ta "Grand" porodica se nekako umnožavala. Ja samo čekam da dođe neko dete na audiciju i kaže: "Pa moja mama je...", ne znam, lupiću "Tanja Savić" ili "Moj tata je Bane Mojićević, evo ja sam došao na audiciju", vidi i to može da se desi - kroz smeh je rekao Saša Popović i iskreno priznao da to dete ako ne zna da peva ne bi pustio da prođe.

BONUS GALERIJA: Odevne kombinacije Saše Popovića iz 90ih: "Imam više garderobe od svih pevačica"

(Blic)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".