- Uplašen je, i modar - jedva progovara Lazarov otac za "Večernje novosti". 

Kako nam je rekao, nemili napad na Lazara dogodio se samo par minuta nakon što je izašao iz zgrade u kojoj živi u naselju Suvi Do. 

- Dete je pošlo na posao, on je još uvek školarac, u srednjoj školi je, ali povremeno ide vikednom da radi kako bi zaradio nešto za sebe. Od zgrade u kojoj živimo do mesta gde radi u severnom delu Kosovske Mitrovice ima oko tri kilometara. Napali su ga neposredno nakon što je izašao iz kuće - kaže Lazarov otac Zoran. 

Automobil u kojem su bili Albanci koji su napali srpskog dečaka pojavio se iznenada. Prebijanje srpskog dečaka odvilo se u nekoliko minuta. 

Foto: Kancelarija za KiM

 

- Naletela su kola niodkuda. Oni su ga pitali nešto na albanskom jeziku, a Lazar nije znao da odgovori, i tako su shvatili da je u pitanju Srbin. Izašli su i auta, četvorica ih je bilo, uzeli su mu telefon i isprebijali ga, išutirali - duboko potresen opisuje Zora šta se desilo njegovom petnaestogodišnjem sinu. 

Lazar se sklonio u zgradu u blizini za koju zna da u njoj žive Srbi i tamo potražio pomoć. Kako su mu Albanci ukrali i telefon, nije mogao ni da obavesti porodicu o tome šta mu se dogodilo, već su to uradili ljudi iz zgrade u koju je ušao nakon što je napadnut. 

"On je još uvek dete"

- On je još uvek dete, 15 godina, zna samo za kući i školu, i to što ponekad ode vikednom da radi. Prosto nemam reči. Nikad se to zaustaviti neće - potreseno i razočarano zaključuje Zoran za "Novosti". 

Foto: Kancelarija za KiM

 

Povrede glave, grudnog koša, hematomi, ogrebotine...

Podsetimo, Lazar je jutros u pratnji oca Zlatka došao u KBC Kosovska Mitrovica sa vidnim povredama glave, hematomima i ogrebotinama, kao i podlivom ispod oka, a prema njegovim rečima napadači su mu zadali više udaraca i u predelu grudnog koša i stomaka - stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Dečaku je urađena kompletna dijagnostika i otpušten je na kućno lečenje. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković odmah je razgovarao sa ocem povređenog dečaka i pružio mu podršku i ponudio svu pomoć Kancelarije.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".