Jedna od omiljenih domaćih glumica, Jovana Stojiljković poznata je po velikom talentu i širokom osmehu, iza kog se krije mnogo tuge.

Glumica se proslavila ulogama u serijama Jutro će promeniti sve, Južni vetar i Senke nad Balkanom, ali i filmovima Kad ljubav zakasni, Panama, Otadžbina, kao i brojinim pozorišnim predstavama. Svoju prvu filmsku ulogu je odigrala kada je imala 13 godina – igrala je Sanju u komediji Mladi položajnik. Trenutno je zvezda filma Vera, o srpskoj Mata Hari, špijunki iz Leskovca.

Godinama je u vezi sa kolegom Goranom Bogdanom. Ovaj par je poznat i po tome da nikada ne priča javno o svojoj vezi, a ono što jednako intrigira kao njen ljubavni život, jesu tragedije koje je preživela Jovanina porodica.

NJen deda bio je nekadašnji ministar policije Vlajko Stojiljković, koji je pre 20 godina izvršio samoubistvo na stepeništu Savezne Skupštine i to godinu dana nakon što je samoubistvo počinila i njegova supruga Jelisaveta, Jovanina baka.

I njihov sin, Jovanin otac Vladimir, takođe je sebi oduzeo život 2004.

Glumica je jednom prilikom pričala o turbulentnim devedesetim, tokom kojih je odrastala.

– Morala sam da se određujem i da kroz svoje ideje i stavove ljudima govorim ko sam. Odrasla sam u jednom kraju u Beogradu koji je, nažalost, poznat po nasilju, i u kvartu sam morala da se izborim ne da sačuvam patike, nego i za živu glavu, a još sam i devojčica – prisetila se glumica.

Foto: Tanjug/ Dragan Kujundžić

 

Lepu glumicu teška porodična istorija nije sprečila da se bori za svoje snove i da za vrlo kratko vreme postane jedna od najcenjenijih i najuspešnijih mladih glumica na ovim prostorima.

BONUS GALERIJA: Slike iz privatnog albuma - Jelica Sretenović

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".