Nakon velike borbe i preokreta u drugom kolu Australijan opena, Amerikanka Danijel Kolins uspela je da savlada češku teniserku Karolinu Muhovu rezultatom 2:1 u setovima (6:7, 6:2, 7:6).

Publika je mogla da uživa u neizvesnosti do samog kraja, a jedan detalj je posebno obeležio meč. Naime, na samom kraju meča, u tajbrejku trećeg seta, američka teniserka je zaboravila na teniska pravila. 

Ona je proslavila osvajanje sedmog poena u tajbrejku, kao da je osvojila set, a samim tim i pobedila svoju rivalku, ali nije bilo tako.

Foto: Tanjug/AP

 

Amerikanka je zaboravila da su pravila promenuta 2019. godine i da se na otvorenom prvenstvu Australije odlučujući tajbrejk igra do 10 osvojenih poena. 

Kolins je počela da slavi posle osvojenog sedmog poena, ali joj je sudija brzo objasnio da se igra do 10 poena, na šta se ona samo nasmejala. 

Pogledajte kako je izgledala ova nesvakidašnja scena: 

Interesantno je da je ovosezonski Australijan opet već obeležilo nekoliko neobičnih situacija. Publika je imala priliku da vidi Kanađanku Bjanku Andreesku kako "vrišti", prema rečima njene protivnice, kao i možda najneobičniju odevna kombinacija jednog tenisera ikada.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".