Biti specijalan agent u Federalnom birou za istrage, svima poznatom kao FBI, jedan je od najtežih poslova. Prema statistikama, manje od 5 odsto svih koji se prijave za ovaj posao bude prihvaćeno. Za odabir kandidata se koriste razne taktike, od onih vezano za fizičku spremnost do drugih koje vrlo precizno proveravaju inteligenciju, pronicljivost, logiku, snalažljivost...

Pa tako budući agenti u FBI moraju da odgovore na brojna pitanja koja mogu da pokažu da li ta osoba ima prirodni potencijal za kreativnim razmišljanjem i veštinu da donose zaključke koji se zasnivaju na logici.

Proverite da li biste prošli jedan od testova za specijalnog agenta FBI! Sve što je potrebno jeste da rešite misteriju dve pilule! A evo o čemu je reč...

Zamislite sledeću scenu: serijski ubica je kidnapovao 10 muškaraca. Jednog je izdvojio i odveo ga u sobu u kojoj nema ničeg osim stola, dve stolice, dve čaše vode i dve pilule - roze i plave. Ubica i žrtva sedaju jedan naspram drugog za stolom. Zločinac daje izbor žrtvi - da uzme jednu od ponuđenih tableta i napomene mu da će jedna od njih sigurno usmrtiti nekog od njih dvojice. Muškarac bira plavu, a ubici ostaje roze tableta. Kidnaper i žrtva ih istovremeno ispijaju. Nakon par sekundi, kidnapovani muškarac umire.

Sledi nova tura. Serijski ubica ponovo  izdvaja drugog kidnapovanog muškarca i daje mu isti izbor. Kad odabere pilulu, ubici ostaje druga. Istovremeno ih popiju, ali opet je žrtva ta koja je preminula. A zatim sve isto ponavlja sa trećom, pa četvrtom, petom žrtvom itd... Ishod je uvek isti - ubica preživi, a kidnapovani muškarci preminu.

Pitanje: Kako je ubica uvek dobijao bezopasnu pilulu?

Rešenje ove misterije je toliko jednostavno, samo je potrebno da malo "mućnete" glavom.

Foto: Tanjug/AP

 

Obe tablete su bile bezopasne. Pa kako se onda muškarci otruju i preminu? Otrov se nije nalazio u tabletama, već u čaši vode koju su žrtve pile.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".