Ova obuka predstavlja deo redovnih vežbovnih aktivnosti izviđačkih jedinica, a izvodi se radi održavanja visokog nivoa osposobljenosti profesionalnog sastava za realizaciju borbenih zadataka u svim uslovima.

Izviđači su, tokom obuke u različitim vremenskim uslovima i na složenoj konfiguraciji terena, uvežbavali taktičke radnje i postupke prilikom organizovanja izviđačkih patrola, prepada i zaseda, te prikupljanje obaveštajnih podataka o neprijatelju i stanju na teritoriji, uz upotrebu savremenih sredstava za osmatranje kojima su opremljene izviđačke jedinice Vojske Srbije.

Foto:Vojska Srbije

 

Obuka izviđačkih jedinica realizuje se kontinuirano tokom cele godine, kako bi izviđači u svakom trenutku bili spremni za brzo i efikasno reagovanje u situacijama u kojima se mogu naći prilikom izvršavanja namenskih zadataka, pre svega u dubini neprijateljevog rasporeda.

Tako se na najbolji način održava visok nivo fizičke pripremljenosti i psihičke stabilnosti, kao i njihova sposobnost za uspešno rešavanje najtežih situacija.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".