Prognoza za Srbiju

U jugozapadnoj Srbiji (naročito južno od linije Priboj - Prijepolje - Sjenica - Novi Pazar), kao i na zapadu Kosova i Metohije pretežno oblačno sa obilnom kišom, pljuskovima i grmljavinom, na visokim planinama iznad 1500 m i sa snegom. U ostalim krajevima promenljivo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i uz znatno manju količinu padavina, koje će biti češće najpre rano ujutro, a zatim uveče i u toku noći. Vetar umeren i jak, na planinama i u Banatui sa udarima olujne jačine, posle podne u košavskom području u slabljenju. Najniža temperatura od 4 do 12, a najviša od 12 do 20 stepeni. Upozorenje: Udari vetra > 24 m/s, verovatnoća 90%. Kiša sa količinom padavina većom od 60 l/m2 za 24h, verovatnoća 90%. Lokalna pojava grmljavina, verovatnoća 70%.

Vreme u Beogradu

U Begradu toplo i vetrovito, a kiša i pljuskovi mogući su uveče. Temeratura do 18 stepeni.

Prognoza za naredne dane

Četvrtak 19.01.2023. Pretežno oblačno s kišom, na planinma i sa snegom. Zona intenzivnih padavina sa jugozapada Srbije i sa zapada Kosova i Metohije izmestiće se ka jugoistoku i istoku Srbije, gde se očekuje od 20 do 50 mm kiše za 24 h. Počeće da duva severni i severozapadni vetar, a temperatura će biti u postepenom padu. Najniža temperatura od 4 do 10, a najviša od 7 na severozapadu do 15 na jugoistoku. Upozorenje: Kiša sa količinom padavina većom od 40 l/m2 za 24h, verovatnoća 80%.

Petak 20.01.2023. Oblačno i hladnije sa mešovitim padavinama (kišom i snegom), a u brdsko-planinskim predelima zapadne i jugozapadne Srbije sa snegom. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno i jak severozapadni. Najniža temperatura od 1 do 5 , a najviša od 4 do 9 stepeni. Upozorenje: Sneg, formiranje manjeg snežnog pokrivača, verovatnoća 90%.

Subota 21.01.2023. Oblačno i hladno, kiša se očekuje uglavnom na istoku i severoistoku Srbije, a u ostalim krajevima sneg. U brdsko-planinskim predelima stvaranje/povećanje visine snežnog pokrivača za 10 do 30 cm. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima povremeno i jak, severni i severoistočni. Najniža temperatura od -1 do 2, a najviša dnevna od 1 do 6 stepeni. Upozorenje: Formiranje/povećanje snežnog pokrivača ≥10cm za 12h, verovatnoća 90%.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 22.01.2023. do 26.01.2023.)

U nedelju pretežno oblačno i suvo, a zatim ponovo se očekuju mešovite padavine (kiša i sneg) uz maksimalnu temperaturu od 0 do 5 stepeni u nižim predelima, na planinama sa snegom. Ponovo će početi da duva umeren i jak istočni i jugoistočni vetar, naročito na jugu Banata i u Pomoravlju.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".