En Jakrajutatip, šefica kompanije JKN Global Gropu, i nova pobednica izbora za Mis Univerzuma i Mis Sjedinjenih Američkih Država, našle su se na meti kritika korisnika interneta koji su uvereni da je ovogodišnje takmičenje namešteno.

Izbor se odvijao u američkom gradu NJu Orleansu, što je mnogima bilo vrlo sumnjivo.

- Mis Univerzum je takva prevara. Sve to je namešteno. Mogu da nabrojim pet drugih takmičarki koje su više zaslužile krunu - glasila je samo jedna u moru kritika.

Foto: Profimedia

 

 

Nekolicina korisnika Tvitera tvrdila je da se izbor činio nepoštenim jer je nastup pobednice R'boni Gabrijel bio „neuverljiv” u poređenju s drugim takmičarkama, na primer Mis Venecuele Amande Dudamel i Mis Dominikanske Republike Andreine Martinez, prve i druge pratilje.

Optužbe su usledile nakon što je JKN Global Group preuzeo organizaciju Mis Univerzum za 20 miliona dolara u oktobru prošle godine.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Nakon što je R‘Boni Gabrijel prošle godine proglašena za Mis SAD, nekoliko drugih takmičarki optužilo je izbor za favorizovanje i nameštanje takmičenja u korist konačne pobednice.

Mis Montane iz SAD, Heder Li O‘Kif, tvrdila je u videu na TikToku da je "drama" počela kada je glavni sponzor takmičenja objavio video pobednice izbora u luksuznom spa centru u vlasništvu sponzora nekoliko sati nakon što je pobedila. Takođe je rekla da postoji fotografija kako friziraju pobednicu.

Foto: Tanjug/AP

 

 

- Stvarno ne možemo da krivimo ovu devojku. i to je stvarno tužno jer je njena izvedba bila neverovatna i verovatno je mogla pošteno da pobedi. Problem nije u pobedi R‘Boni Gabrijel. Problem je u navodnoj korupciji organizacije Mis SAD, rekla je u videu na TikToku.

Ejmi Emerih, izvršni direktor organizacije Mis Univerzuma, tvrdi da je „jedna od četiri najveće računovodstvene firme u SAD obradila rezultate i verifikovala proces“

Izvršna direktorka medija Ejmi Emerih, sada izvršna direktorka organizacije Mis Univerzuma, rešila je da se pozabavi tvrdnjama da je ovogodišnji izbor potencijalno namešten. Mis SAD, Amerikanka filipinskog porekla R'Boni Gabriel, pobedila je na takmičenju u subotu.

Optužbe su nastale zbog Ane Jakrajutatip, nove vlasnice Mis Univerzuma, koja takođe ima vlasništvo nad takmičenjima za Mis SAD.

Emerih osigurava da su tvrdnje u kojima je mis Venecuela Amanda Dudamel navodno prava pobednica neosnovane. Rečima TMZ -u, izvršni direktor je rekao sledeće: „Jedna od četiri najveće računovodstvene firme u Sjedinjenim Državama obradila je rezultate i verifikovala proces.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Emerih ide dalje i kaže da se tvrdnje pripisuju neznanju: „Navodi o nameštanju Mis Univerzuma su lažni. LJudi koji kažu da je 'sumnjivo' da JKN Global Group poseduje i Mis Univeruma i Mis SAD nisu upoznati sa istorijom organizacija ."

Emerih je završila svoje izjave rekavši da je Gabriel bila prava pobednica: "Bila je jaka i posvećena takmičarka".

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".