Čim se prvi put pojavila na velikom platnu u filmu „Realna priča“, petogodišnja Lena Lazović očarala je publiku. Zanimljivo je da, ne samo da nikada ranije nije glumila na televiziji ili filmu, već nije bila ni članica nekog od dečjih glumačkih studija.

Sve se desilo sasvim slučajno, kada je Lenina porodica saznala da ekipa filma traži devojčicu njenih godina za ulogu Vide, prijavili su je bez ikakvih očekivanja, više zabave radi. Završena je audicija, niko im se nije javio godinu dana i svi u kući su, kažu, već zaboravili na tu avanturu. U međuvremenu, ekipa filma i serije se pripremala, pa je poziv ubrzo usledio.

- Lena i ja smo se odmah povezali i nije bilo teško da prepoznamo da je ona pravi izbor među više od 150 devojčica, rekao je Goran Kičić o prvom susretu sa malom Lenom.

Foto: Jutjub printskrin/RTS Prikazuje

 

 

Pošto Vida u prvom delu serije ne govori, priseća se Kičić, tražili su od devojčica koje su se javile za tu ulogu da ćute i da nacrtaju neke pojmove. 

- Istog momenta, Lena je 'ušla u ulogu'. Kada je audicija bila završena, hteli smo da popričamo sa njom, ali Lena i dalje nije htela da progovori. Za nju, uloga je već počela i nije htela da kvari utisak, objašnjava kreator serije.

Takva glumačka posvećenost jedne petogodišnjakinje morala je da ostavi jak utisak i Lena je ušla u najuži izbor za ulogu Vide. Kada su joj javili lepe vesti, kaže da je bila iznenađena i oduševljena.

Foto: Jutjub printskrin/RTS Prikazuje

 

 

Nakon nove audicije, odabrana je za ulogu i pokazalo se da je opravdala poverenje jer se od početka do kraja ponašala kao najprofesionalniji filmski radnik.

Na svako snimanje stizala je na vreme i sjajno raspoložena. Nije bio problem ni kada je bilo hladno, ni kada je na setu trebalo da se pojavi u šest ujutru, Lena je jednostavno uživala.

(RTS)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".