Naime, Jetmir je na svom Instagramu podelio stori albanske stranice "mosbliprodhimeserbe" koja uglavnom poziva na bojkot svega što dolazi iz Srbije.

- Ne daj hleb (novac) onima koji su nam dali metke - poruka je pomenute stranice uz fotografiju isečene srpske zastave u obliku metaka, a cela fotografija nalikuje bar-kodu.

Jetmir je na postavljenoj slici napisao i svoj komentar:

- Ne kupujte srpske proizvode.

Foto: Instagram/printskrin

 

U celoj priči najviše čudi što je Jetmir ubijenu Ivanu, koja dolazi iz Srbije, nazivao "sestrom" i predstavljao se da duboko pati za njom.

Sarkastičan odgovor

Odmah po saopštenju Višeg javnog tužilaštva da je Jetmir zvanično osumnjičen, a na pitanje novinara iz Srbije "da li će se javiti srpskoj policiji", dao je sarkastičan odgovor:

- Jedino da prespavam tamo - napisao je on, pa dodao - Niko me ne traži, šta je sa vama ljudi, dokoni ste više. Pozdrav.

Poternica još nije raspisana

Više javno tužilaštvo saopštilo je da su predložili Višem sudu da Jetmiru odredi pritvor i da se naloži raspisivanje poternice za njim. To nam je potvrđeno iz Višeg javnog tužilaštva neposredno pred objavljivanje ovog teksta gde nam je navedeno da je sudu uručen pomenutni dokument.

U Višem sudu u Beogradu, s druge strane, navode da im nije dostavljen predlog Tužilaštva za određivanjem pritvora i raspisivanjem poternice, zbog čega nema ni uslova da sud odlučuje.

- Dakle, predmet po "podnetom predlogu Tužilaštva" nije u ovom sudu formiran, a što se može utvrditi iz elektronskog upisnika suda - kažu u Višem sudu u Beogradu, te i da će odluka biti doneta od ponedeljka.

Uslov da Jetmir bude uhapšen jeste raspisivanje poternice za njim.

Podsetimo, telo ubijene studentkinje Ivane Krivokapić, pronašla su braća 24. decembra u iznajmljenom stanu na Zvezdari. Kako im se nije javljala na telefon, razvalili su vrata stana i zatekli je na krevetu otkopčanih pantalona i podignute bluze. Ugledali su modrice po vratu, a imala je i povrede usne, oka, ali i prstiju na šaci i podlaktice.

Sa vrata su joj pokidana dva lančića, koja su ostavljena na komodi, a pored je pronađen mobilni telefon sa maskom kao i kožni rokovnik. Povrede na prstima i rukama mogle bi da ukazuju da borila sa ubicom.

Podsetimo, Ivanino telo pronađeno je 24. decembra u iznajmljenom stanu u beogradskom naselju Mirijevo. Zbog ovog zločina Više tužilaštvo u Beogradu zatražilo je od suda da raspiše poternicu za J.G. i odredi mu pritvor, pošto se sumnja da je on 23. decembra napustio Srbiju i vratio se u Crnu Goru.

(Blic)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".