Puter pogača osim što je ukusna, idealna je za svaku priliku.

Potrebni sastojci:

  • 700 g brašna
  • 30 g svežeg kvasca
  • 300 ml mleko
  • 2 jajeta
  • 50 ml ulja
  • po ukusu so
  • 1 kašičica šećera
  • Za premazivanje testa:
  • 100 g putera
  • Za premazivanje i posipanje:
  • 1 žumance
  • po potrebi susam

Način pripreme:

Potrebno je da u 100 ml toplog mleka rastvorite kvasac, pa potom dodajte šećer, 1 kašičicu brašna i sve dobro sjedinite. Ostavite da nadođe. Zatim u duboku činiju sipajte brašno, dodajte oko 200 ml toplog mleka, jaja, ulje, so, nadošli kvasac i zamesite srednje tvrdo testo. Prekrijte čistom kuhunjskom krpom i ostavite testo da naraste.

Kada testo nadođe, izvadite ga na radnu površinu razvucite i premažite omekšalim puterom. Isecite trakice i urolajte ih.

Foto: Printskrin/Jutjub/Domaći Recepti

 

Ređajte u uljem podmazan pleh. U sredinu, od rolata, formirajte oblik po želji i slažite po izboru. Ostavite da odstoji 20 minuta.

Premazati umućenim žumancetom i posuti susamom. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 50 minuta.

Pečenu pogaču izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi.

Foto: Printskrin/Jutjub/Domaći Recepti

 

(Recepti)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".